Malzeme:
2 adet palamut (çingene palamudu da olur)
Kristal kaya tuzu, kırmızıbiber, karabiber
2 adet kuru soğan
6 adet defneyaprağı
Yarım çay bardağı kadar sızma zeytinyağı
1 adet limon (dilimlenmiş)
Hazırlama:
- Palamutları temizleyip kılçıklarını çıkarın, yıkayın ve süzdürün.
- Isıya dayanıklı kapaklı cam bir fırın tepsisini yağlayın ve içine balıkları yerleştirin (karınları açık biçimde).
- Soğanı soyun, piyazlık doğrayın ve balıkların üzerine koyun. Defneyapraklarını da soğanların üzerine dizin.
- Tuz, karabiber ve kırmızıbiberi serpin. En üste zeytinyağını gezdirin, tepsinin kapağını kapatın ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verin. 10-15 dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Daha sonra fırını açıp tepsinin kapağını alın, fırının kapağını kapatın, ısısını 150 dereceye indirin ve 20-25 dakika kadar daha pişirin.
- Palamutlar pişince tepsiyi fırından alın, limon dilimleri ile servis yapın.