20 TEMMUZ 2018 CUMA

FIRINDA PALAMUT


FIRINDA PALAMUT

Malzeme:

2 adet palamut (çingene palamudu da olur)

Kristal kaya tuzu, kırmızıbiber, karabiber

2 adet kuru soğan

6 adet defneyaprağı

Yarım çay bardağı kadar sızma zeytinyağı

1 adet limon (dilimlenmiş)

 

Hazırlama:

  1. Palamutları temizleyip kılçıklarını çıkarın, yıkayın ve süzdürün.
  2. Isıya dayanıklı kapaklı cam bir fırın tepsisini yağlayın ve içine balıkları yerleştirin (karınları açık biçimde).
  3. Soğanı soyun, piyazlık doğrayın ve balıkların üzerine koyun. Defneyapraklarını da soğanların üzerine dizin.
  4. Tuz, karabiber ve kırmızıbiberi serpin. En üste zeytinyağını gezdirin, tepsinin kapağını kapatın ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verin. 10-15 dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Daha sonra fırını açıp tepsinin kapağını alın, fırının kapağını kapatın, ısısını 150 dereceye indirin ve 20-25 dakika kadar daha pişirin.
  5. Palamutlar pişince tepsiyi fırından alın, limon dilimleri ile servis yapın.

Yorum Yaz

  338650

-