KEREVİZ ÇORBASI


KEREVİZ ÇORBASI

MALZEME:

3 adet kereviz

2 yemek kaşığı limon suyu

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı silme un

3 su bardağı su (varsa et suyu da olabilir)

Yarım demet dereotu

Tuz, karabiber, pul biber

HAZIRLAMA:

  1. Kerevizleri elma gibi soyup yıkayın. İri parçalar halinde doğrayıp limon suyu ve 1 su bardağı kaynar su ile tencerede 10-15 dakika pişirin.
  2. Haşlanmış kerevizleri bir çatal yardımıyla püre haline gelinceye kadar iyice ezin.
  3. Dereotlarını yıkayıp, ince ince doğrayın. Kerevizlerin üzerine ekleyip tekrar karıştırın.
  4. Başka bir tencerede unu, tereyağı ile hafifçe kavurun. Suyu (veya varsa ılıtılmış et suyunu) yavaş yavaş yedirerek hafif kavrulmuş una ekleyin. Daha sonra tuz, karabiber, pul biber ve kereviz püresini ilave edip bir taşım kaynatın.
  5. Sıcak sıcak servis yapın.

Yorum Yaz

  341122

-