10 ARALIK 2019 SALI

RAMAZAN TATLILARI-2


RAMAZAN TATLILARI-2

PEKMEZLİ TOPAK HELVA

Malzemeler

§  1 su bardağı pekmez

§  2 su bardağı geleneksel tam buğday unu

§  1 çay bardağı sızma zeytinyağı

§  1 kahve fincanı dövülmüş ceviz

 

Zeytinyağına un eklenerek kavrulur. Unun rengi değişmeye başlayınca, ceviz, susam ilave edilip kavurmaya devam edilir. İyice kavrulup kahverengiye dönen un, ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Soğuyan unun içine pekmez eklenip, karışım güzelce yoğrulur. Elde edilen malzemende parçalar koparılıp, avuç içinde yuvarlanarak toplar elde edilir. Hazırlanan toplar servis tabağına eklenip yenilir.

 

Yorum Yaz

  119554

-