12 ARALIK 2019 PERŞEMBE

RAMAZAN TATLILARI-4


RAMAZAN TATLILARI-4

HELVAYI HAKANÎ

Malzemeler

§  100 gr geleneksel tereyağı

§  150 gr geleneksel tam buğday unu

§  150 gr nişasta

§  150 gr pirinç unu

§  600 cc süt (1 litreden 400 cc eksik)

§  800 cc pekmez veya süzme bal veya 1,5 litre taze sıkılmış meyve suyu[1]

 

Tereyağı tencereye konulup eritildikten sonra nişasta, buğday unu ve pirinç ununu ekleyip, kısık ateşte tahta karış ile aralıksız karıştırılıp, malzeme pişince sütü ve şeker kamışı suyu veya pekmez veya süzme bal, taze sıkılmış meyve suyunu ekleyip bir müddet daha karıştırarak kaynatınız. Sonra indirip 15 dakika dinlenmeye bırakınız.

 

 

[1] Osmanlı saraylarına ait bu tarif, miktar üçte bire düşürülerek alınmıştır.

Yorum Yaz

  132161

-