TAVUKLU PATATESLİ MISIRLI ÇORBA


TAVUKLU PATATESLİ MISIRLI ÇORBA

10 kişilik

 

1 bütün tavuk

2 kg patates

1 büyük soğan

1 pırasanın yeşil yaprağı

1/2 demet maydanoz

8-10 tane karabiber

Tuz

Su

1/2 kg donmuş tane mısır

Servis için:

Süt kreması

Kapari salamurası

Pirinç pilavı

Dilimlenmiş avokado

Tavuğu temizleyip yıkayıp kocaman bir tencereye alın. Biz düdüklü tencere kullandık.

Patatesleri 1-2 santim eninde küp küp, soğanı küçücük doğrayın. Bunları da tavuğun üstüne koyun. Pırasa yaprağı, maydanoz ve tane karabiberi ilave edin. Hepsinin 4 parmak üstüne çıkacak kadar su ekleyin. Tuzunu serpin. Tavuk yumuşacık olana kadar pişirin. Suyu azaldıkça kaynar su katabilirsiniz ama koyu kıvamlı olması daha iyi.

Pırasa ve maydanozu çıkarıp atın. Tavuğu da çorbadan çıkarın. Derisini kemiğini ayırıp etini irili ufaklı parçalara bölün (kaynadıkça daha da küçülecek). Tavuk etini tekrar çorba tenceresine koyun. Bu aşamada çorbadan patates alıp ezip gene tencereye atabilirsiniz.

En son olarak donmuş mısırı ayrı bir tenceredeki kaynar suya atıp çıkarın, çorbaya ekleyin. Tadına tuzuna bakın. Hep birlikte kısık ateşte yarım saat daha kaynatın.

Çorbayı sıcak sıcak kâselere paylaştırın. Üstüne krema ve kapari ilave edin. Yanında pilav ve avokado ile afiyetle yiyin.

Yorum Yaz

  588893

-