TAZE BAKLA ÇORBASI


TAZE BAKLA ÇORBASI

250 gr en küçüklerinden taze bakla

1 küçük soğan

2 çorba kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 diş sarımsak

5-6 sap dereotu

1 su bardağı yoğurt

3 çorba kaşığı un

Tuz

 

Üstüne:

2 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı domates salçası

 

Baklanın sap kısımlarını ayıklayıp yarım santim eninde halka halka dilimleyin. Soğanı incecik kıyın. Kalın tabanlı bir tencerede soğanı yağda hafif kavurun. Üzerine baklayı katın, 1-2 dakika kavurduktan sonra salçayı ilave edin. Salça da çok hafif kavrulduktan sonra, 4 su bardağı kaynar su katın. Tuzunu serpin.

 

Önce harlı ateşte bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp bakla yumuşayana kadar haşlayın.

 

Bu sırada ayrı bir kabın içinde sarımsağı dövün. Dereotunu incecik kıyın. Yoğurt, un ve 1 su bardağı su katıp pütür kalmayıncaya kadar çırpın.

 

Bakla yumuşadığında (yaklaşık 20 dakika sürer) yoğurtlu karışımı ılıştıra ılıştıra çorbaya yedirin. Bir taşım daha kaynatın. Çorbanın tadını kontrol edip ateşten alın.

 

Ayrı bir tavada yağla salçayı bir iki dakika kavurun. Çorbanın üstüne gezdirerek servis yapın.

Yorum Yaz

  615210

-