Notice: Undefined index: tema in /var/www/vhosts/yenisoz.com.tr/httpdocs/init.php on line 113
İhanet ve sadâkat savaşı

İhanet ve sadâkat savaşı

İhanet içindeki bir grup sözde akademisyen teröre destek vermek için imza kampanyası girişiminde bulunurken, vatanını ve milletini seven akademisyenler de ‘terör’ karşıtı kampanya başlattı. Hainlere aynı çizgide olan siyasiler, medya organlarından cılız bir destek gelirken, teröre karşı olan cepheye ise Türkiye’den destek yağdı.

Furkan Hasdemir / Yeni Söz

 ‘Devletin ve milletin yanındayız'

Şer cephesinde yer alan 1128 sözde akademisyen PKK terörüne destek veren bildiri yayınlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Aydın müsveddeleri, siz aydın değil karanlıksınız” şeklinde tepkisinin ardından terör yandaşları isimlerinin yer aldığı siteyi yayından kaldırdı. Milli cephede yer alan akademisyenler ise ‘devletin ve milletin yanındayız' diyerek karşı bir hamle başlattı.

CHP PKK'dan, hocalar milletten yana

CHP'nin PKK'ya yakın bir dil kullanan Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu parlamentoda düzenlediği basın toplantısında terörü destekleyen şer cephesi akademisyenlere sahip çıktı. Milli cephede yer alan akademisyenlerin başlattığı kampanyaya birkaç saat içinde 2 binden fazla imza gelirken. Yeni bir kampanya başlatan şer cephesine kimse imza vermedi.

Türkiye'ye ayağa kalktı

Milli cephede yer alan akademisyenlerin başlattığı kampanyaya birkaç saat içinde 2 binden fazla akademisyen imza attı. Yeni bir kampanya başlatan şer cephesi ise imza atanların listesini yayınlayacağını duyurduğu halde yayınlayamadı. Şer cephesinin terör örgütlerine destek vermesine tüm Türkiye tepki gösterdi.

YÖK 'karanlık aydınlar' için gereğini yapacak

Yükseköğretim Genel Kurulu (YÖK), 89 farklı üniversiteden 1128 akademisyenin imzaladığı ve dün İstanbul ile Ankara'da eş zamanlı okunan “Bu suça ortak olmayacağız” sloganıyla imzalanan bildirisiyle ilgili, “Bu bildiri ile ilgili olarak hukuk çerçevesinde gereği yapılacaktır” dedi.

CHP'den akademisyen terörüne destek

CHP'nin PKK'ya yakın bir dil kullanan Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu parlamentoda düzenlediği basın toplantısında teröre destek veren akademisyenlere sahip çıktı. Tanrıkulu, “Bu akademisyenler ve aydınlar barış talep etmişlerdir, silaha ve çatışmalara son verilmesini istemişlerdir, biz bu çağrının yanındayız. Kullandıkları ifade özgürlüğüdür, Türkiye'nin bir sorunu hakkında düşüncelerini ifade etmişlerdir” dedi.

Akademisyenler üç site açtı

Milli cephede yer alan akademisyenler üç farklı siteden kampanya başlattı. Birkaç saatte 2 binden fazla imza toplandı. Sitelerin birleştirilmesi bekleniyor. 'Milli' akademisyenler PKK yanlısı bildiriye imza atanlara sert tepki göstererek "Bu ülkenin akademisyenleri olarak devletimizin ve milletimizin yanındayız ve terörün birlikte yaşamayı ortadan kaldırmasına karşı çıkıyoruz" mesajı verdi.

İşte o siteler: turkiyeicinakademisyenler.com, terorekarsiakademisyenler.org terorekarsiyiz.blogspot.com.tr