İşte beyin sağlığını olumsuz etkileyen yiyecekler:
Şeker, bedeni ağırlaştırır
Şekerin harika bir tadı olduğunu inkâr edemeyiz. Ama sağlık için fazlasının ne kadar zararlı olduğunu da iyi biliyoruz. Şeker dengenizin ayarlanmasına dikkat etmeli ve kontrollü olmalısınız. Şeker hem sizi ağırlaştırır hem de beyin fonksiyonlarınızı kilitler.
Doymuş yağ, beyin aktivitelerini yavaşlatıyor
Harvard'da yapılan araştırmalar, doymuş yağ oranı yüksek beslenmenin beyin fonksiyonlarına zarar verdiğini gösteriyor. Yapılan araştırmalar fruktozun beyin aktivitelerini yavaşlattığını, hafızayı zayıflattığını ve insanı aptallaştırdığını gösteriyor. 6000 kadın üzerinde yapılan ve 4 yıl süren araştırma, doymuş yağ ile beslenenlerin hafızasında zayıflama olduğunu, zeytinyağı, avokado gibi sağlıklı yağlarla beslenenlerin ise hafızasında güçlenme olduğunu gösteriyor.
Fast food, aptallaştırıyor
Fast food çocukları aptallaştırıyor mu? Evet, araştırmalarda da bu kanıtlandı. Ailelerin çocuklarına yeterli vakti ayırmamaları, hamur işine alıştırmaları sonucunda alınan kilolar, ağır diyet ve spor egzersizleri yapmayı gerektiriyor. Beynin gelişimini doğru sağlaması için çocukların gelişim dönemlerinde yediklerine dikkat etmeli.
Düşük karbonhidrat, kavrama becerilerini düşürüyor
Tufts Üniversite'sinde yapılan araştırmada, 22 ve 55 yaşları arasındaki düşük karbonhidratlı diyet uygulayan kadınların kavrama becerilerinde düşüş olduğu gözlemlendi. Beyin fonksiyonlarının verimli çalışması için karbonhidrata ihtiyacı var. Tüm karbonhidratlar zararlı değildir. Faydalı karbonhidratları