Notice: Undefined index: tema in /var/www/vhosts/yenisoz.com.tr/httpdocs/init.php on line 113
Yazarımız Cebe'nin şiir yeni kitabı çıktı

Yazarımız Cebe'nin şiir yeni kitabı çıktı

Diyarbakır'da Mustafa Kemal İmam Hatip Ortaokulu Müdürü, Eğitimci, Yeni Söz Yazarı Mehmet Şerif Cebe'nin yeni şiir kitabı yayımlandı.

Peygamber Efendimiz’i (sav) naat-mesnevi tarzında anlatan, Mehmet Şerif Cebe imzalı “Yetimlerin İncisi Neb-i Yakut” isimli eser okuyucuların beğenisine sunuldu. 

Yazar Mehmet Şerif Cebe eserini şu sözlerle tanımlıyor: “Rabb'ime şükürler olsun ki bana; insanlığın son rehberi, kainatın karanlıklarını aydınlatan güneş Hz. Nebi-i Yakut'u anlatan bir naat- mesneviyi yazma ve yayınlatma fırsatı verdi. Ünlü şair Kaab Bin Züheyr (r.a.) Kaside-i Bürde'yi, Gül Yüzlü'yü överek okuduğu için Gül Yüzlü Nebi ona hırkasını hediye ediyor ve şair Kaab; o hırkayla şereflendikten sonra baht-ı yar bir şair olarak mutluluk rüzgarları başından eksik olmuyor. Acizane ben de bu eserimi Fuzuli'nin: "Hak-ı payine yetem der muttassıl, Başını taştan taşa urur gezer avare su!" biçiminde betimlediği avarelerden biri sayılmak için yazdım. Bu vesileyle inşallah, Allah, bana manevi bir hırkayla cennette onunla komşu olma şerefini bağışlar! Ne olur, bu ümitle yaşamayı bana çok görmeyin dostlar!”

Mehmet Şerif Cebe kimdir?

Türk Dili ve Edebiyatı lisans mezunu. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çeşitli okullarda öğretmenlik ve 17 yıl çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. 2005’ten 2012’ye kadar 7.5 yıl Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğünde İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı yaptı. Diyarbakır il milli eğitim müdür yardımcılığı görevi sırasında Diyarbakır il milli eğitim müdür vekilliği yaptı.

Milli Eğitim Bakanı’nın 04.11.1993 tarih ve 158242 sayılı aylıkla ödüllendirme belgesi aldı. Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile “TAKDİR” belgesi, Diyarbakır İl Valisinden “TAKDİR” belgesi, İl Milli Eğitim Müdüründen de “TEŞEKKÜR” belgeleri aldı.

Diğer taraftan çeşitli zamanlarda ve konularda kurs, seminer ve kongrelere katıldı.

1.1980 yılında 229 numaralı “EĞİTİM YÖNETİMİ” kursu, 2.1999 yılında 21 numaralı “REHBERLİK HİZMETLERİ” semineri, 3.Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Türkiye Eğitim Meclisi işbirliğinde 2011 yılında düzenlenen “Hayat Boyu Öğrenme ve Özel Öğretim Kurumlarının Rolü” konulu 4.EĞİTİM KONGRESİ. 4.Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün 29.02.2016 tarihinde düzenlediği 2016990247 numaralı EĞİTİM YÖNETİMİ seminerine katılarak sertifika aldım.

4 adet şiir dosyası (kitap) var. Çeşitli analiz ve güncel yorum ve görüşlerini kapsayan özgün nesirleri de bulunuyor.

Eğitim-Bir-Sen’in düzenlediği Mehmet Akif İnan’la İlgili Hatıra Yazma Yarışmasında Eğitim-Bir-Sen’in yayınladığı kitapta yer aldı.”100.Yılında Çanakkale Zaferi” konulu 11.şiir Yarışmasına katılarak Ümraniye Belediye Başkanı Hasan CAN’ dan teşekkür belgesi aldı.

Halen Diyarbakır’da Mustafa Kemal İmam Hatip Ortaokulu Müdürü olarak görev yapıyor. Evli ve dört çocuk babası.