1 twite 7 yıl hapis skandalı

1 twite 7 yıl hapis skandalı
Haber Tarihi : 07 Aralık 2015 05:27:53
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Fetullahçı terör örgütüyle mücadele eden gazetecilere yargı baskısı hız kesmeden devam ediyor. Örgütün firari elebaşı Fetullah Gülen’in gazetecilere açtığı binlerce davanın yanında FETÖ bağlantılı kişiler ve kurumların açtığı davalar da medyayı susturma aracına araca dönüştürüldü. Bunun son örneğini gazetemiz Ankara Temsilcisi gazeteci yazar Zihni Çakır yaşıyor.

Yeni Söz | Ankara

Ankara temsilcimiz ve yazarımız Çakır, sosyal paylaşım sitesi twitterden Bank Asya ile ilgili yaptığı bir paylaşım nedeniyle Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 7 yıla varan hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

 Hapis istemiyle dava

Gazetemiz Ankara Temsilcisi Zihni Çakır, twitter adresinden 1 yıl önce yaptığı ve Bank Asya'nın Ankara Pursaklar şubesinin kapandığını duyuran twiti nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan soruşturma sonucu Ankara 2. Ağır Ceza'da başlayan yargılamasında, Bank Asya'nın itibarını zedelemek ve bankacılık kanununa muhalefetle suçlanıyor. Çakır'a, bir twiti nedeniyle 7 yıla varan hapis isteniyor.

 ‘Fikrimizi söyledik'

“Bank Asya'nın kapanan şubeler kervanına Pursaklar Şubesi de katıldı. 400 bine yakın mevduat yazı ve telkinlerimle çekildi” şeklindeki twiti nedeniyle yargılanan Çakır, yaptığı açıklamada, “Aynı zamanda burada yerel gazetelerim de vardı o dönem. İnsanlar gelip soruyordu. Hükümetle Fetullah Gülen örgütü arasındaki gerilimin Bank Asya'daki mevduatları açısından risk oluşturup oluşturmadıklarını öğrenmek istiyordu. Biz de kamuoyuna yönelik sorumluluğumuz nedeniyle yaşanabilecek risklere hem bu sorulara cevaplarla hem de sosyal yayınlanan yazılarımızla fikrimizi söylüyorduk. Bu etkiyle mevduatlarını riskli görenler de paralarını çekmiş” dedi.

 ‘Kalemim kılıçtan keskin'

Bu arada hakkında yürütülen yargılama ile ilgili twitter hesabından oldukça sert açıklamalarda bulunan Zihni Çakır'ın, “Fetoyu öldürsem ancak orada yargılanırdım” ifadeleri dikkat çekti. Çakır aynı hesaptan yaptığı paylaşımda, “Hukuka dayandırılacak karara boynum kıldan ince ama hukukun ve vicdanın dışına çıkarak verilecek her karara da kalemim kılıçtan keskin olur” ifadeleriyle tepkisini ortaya koydu.