2 milyon istihdam sağlayacak 5 proje

2 milyon istihdam sağlayacak 5 proje
Haber Tarihi : 20 Şubat 2017 07:34:20
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 2019 yılında tamamlanacak 5 projeye toplam 137 milyar lira yatırım yapılacağını ve 2 milyon kişiye istihdam sağlanacağını söyledi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2019 yılında tamamlanacak 5 bölgeyi, 48 ili kapsayan toplam 137 milyar lira yatırım öngören projeler bittiğinde 2 milyon kişiye istihdam sağlanacağını bildirdi. Bakanlar Kurulu'nun son iki toplantısında kabine üyelerine bilgi veren Eroğlu, söz konusu projelerin ekonomiye yıllık yaklaşık 42 milyar liralık katkı sağlayacağını da vurguladı. 37.7 milyar kilovatsaatlik enerji desteği de sağlayacak projeler ile illerin içme suyu sorunları çözülecek, orman ve yeşil alanların oranı artacak.

‘Türkiye'nin dört bir köşesine imza atacağız diyen  Bakan Eroğlu, "Bu yatırımlar ülke tarihimizde görülmemiş muazzam bir yatırımdır. Aydın'dan Şırnak'a, Muğla'dan Bingöl'e kadar imzamızı atmadık şehir bırakmayacağız. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan insanımızın makûs talihini yenmesi için var gücümüzle çalışacağız. Şehir merkezinden köylere kadar hizmet adına gereken ne varsa bu güne kadar yaptık bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz" bilgisini verdi.

 Güneydoğu AnadoluProjesi (GAP), Doğu Anadolu Projesi (DAP),Ege Gelişim Projesi(EGEGEP), Konya Ovası Projesi (KOP), Akdeniz Gelişim Projesi (AKDENİZGEP) gibi dev projelerle milyonlarca istihdamın sağlanacağı bildirildi.