2 sarhoş 3- 5 çakal

2 sarhoş   3- 5 çakal
Haber Tarihi : 05 Eylül 2015 06:23:48
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

4 ekim'de olağanüstü kurultayı toplasınlar.

4 ekim'de olağanüstü kurultayı toplasınlar

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, MHP'den ihraç talebine ilişkin, "Siyasi partilerin amacı, iktidar olmaktır. İktidarı hedeflemeyen hiçbir parti, demokrasinin gelişmesine katkı sunamaz. Demokrasiyi geliştiremediğimiz takdirde eleştirilere de tahammül gösterilemez. Bu ilkeler ışığında herkes şunu bilsin ki, benim Başbakan Yardımcısı olmam nedeniyle partim MHP de bugün iktidar olmuştur. Bunu kim görmezlikten gelebilir, tabii ki iktidar olmak istemeyenler. Arkadaşlar, ben partimi iktidar yaptım. Şahsıma insafsızca eleştiriler bunun için yapılıyor. Beni bunun için partimden atmaya çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

Kimse partimden atamaz

Başbakan Yardımcısı Türkeş"Ben MHP'liyim ve seçim hükümetinde de olsa partimi iktidar yaptım. Kimse beni bundan dolayı partimden atamaz. İlla ki de atılmam gerekiyorsa da buna ülkücü camia karar vermelidir. Buradan sayın Genel Başkan Devlet Bahçeli Bey'e sesleniyorum: 4 Ekim'de olağanüstü kurultayı toplasınlar, o kurultayda benim üstlendiğim görev hakkında delegeler, partililerim ve ülküdaşlarım karar versinler. Yanaşmalar, devşirmeler, bu davaya emek vermemişler, sahibinin sesi sözde ocakçılar, benim verdiğim kararın ağırlığını anlayıp, algılayıp, beni yargılayamazlar"

Türkeş Ak parti'den aday olacak mı?

Tuğrul Türkeş, MHP'den aday gösterilmemesi durumunda AK Parti'den aday olabileceği sinyalini verdi. Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, AK Parti'ye geçme ihtimaliniz var mı? sorusunacavap verdi.Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Başbakanlık Yeni Bina'da basın toplantısı düzenledi. "AK Parti'den bana bir davet veya talep olmadı. Ben de her defasında belirttiğim gibi MHP mensubu olduğumu belirtmek istiyorum, MHP'den adaylık başvurusunda bulunmadım. Devlet Bey'in sinirinin geçmesi gerekli. Sonra eğer beni aday gösterirse değerlendiririm" cevabını verdi.Bu cevapla Tuğrul Türkeş'in MHP'den aday gösterilmemesi durumunda AK Parti'ye yeşil ışık yaktığı yorumu yapıldı.