2015'te Google'da ne aradık?

2015'te Google'da ne aradık?
Haber Tarihi : 31 Aralık 2015 09:40:31
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Türkiye'deki internet kullanıcıları 1 Ocak-31 Aralık 2015 döneminde Google'da en çok ''Youtube', 'Facebook' ve 'Google' kelimelerini aradı.

Türkiye'deki internet kullanıcıları, 1 Ocak-31 Aralık 2015 döneminde arama motoru Google'da en çok "Facebook", ''Youtube", "Google", "Sahibinden", "haber", "hava durumu", "face", "eokul", "Hotmail", "Mynet" kelimelerini aradı.

AA muhabirinin Google verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye genelinde 2015'te Google'da, en büyük yükseliş gösteren aramalar ise "Kiralık aşk", "Facebook giriş", "survivor", "dolar", "Whatsapp", "hava durumu", "Instagram", "mp3 dönüştürücü", "son dakika", "edevlet" oldu.

Aynı dönemde dünya genelinde en çok "News", "Facebook", "Video", "Song" kelimeleri aranırken, Google'da dünyada en çok yükselen aramalar "News", "Facebook", "video", "Google" şeklinde gerçekleşti.

"Spor" kategorisi incelendiğinde, bu dönemde en çok aranan kelimeler sırasıyla "Galatasaray", "Fenerbahçe", "Beşiktaş", "Trabzonspor" ve "lig" olurken, bu alanda en çok çıkış gösteren aramalar "Fenerbahçe transfer", "Arda Turan", "Messi", "Beşiktaş", "transfer haberleri" oldu.

"İnternet" kategorisinde aramalarda "Google", "Twitter", "Hotmail", "Vodafone", Turkcell", "Samsung" sıralaması oluşurken, "Web Whatsapp", "Android oyun", "Xperia z3", "Whatsapp" ve "cuma mesajları" yükseliş gösteren aramalar oldu.

Haber, görseller ve YouTube

Google istatistiklerinde "haber" kategorisinde "hava", "hava durumu", "haber" en çok aranan kelimeler olurken, bu alanda "Sözcü", "MHP" ve "Haber 7" en büyük çıkışı gerçekleştiren kelimeler oldu.

"Görseller"de, "tumblr", "Facebook" ve "sözler" aramalarda ilk sırayı alırken, en çok çıkış gösteren aramalar; "Kiralık Aşk", "HDP" ve "tumblr sözler" oldu.

Türkiye'de bu dönemde "YouTube"da "sen", "Ahmet Kaya", "komik" ve "gel" en çok aranan kelimeler sıralamasını oluştururken, "bangır bangır", "Kiralık Aşk" en çok çıkış gösterenler olarak yerini aldı.