VF kat sol
VF kat sağ

28 Şubat’ın karanlık günlerinden aydınlık yıllara

28 Şubat’ın karanlık günlerinden aydınlık yıllara
Haber Tarihi : 22 Eylül 2015 11:55:37
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Postmodern darbe olarak anılan 28 Şubat 1997’deki askeri vesayet, seçim hükümetini devirdikten sonra, toplumu kutuplaştırarak, islama göre yaşayan kardeşlerimize, başörtülü annelerimize ve bacılarımıza adeta zulmetmiştir.

1000 yıl sürecek demişlerdi!

28 Şubat'ın karanlık günlerinden aydınlık yıllara

Postmodern darbe olarak anılan 28 Şubat 1997'deki askeri vesayet, seçim hükümetini devirdikten sonra, toplumu kutuplaştırarak, islama göre yaşayan kardeşlerimize, başörtülü annelerimize ve bacılarımıza adeta zulmetmiştir.

 Baskılar, zulümler milletin ‘bamteline' dokunmuştu artık. ‘Milletin Adamı' diye adlandırılan ‘28 Şubat' mağdurlarından Recep Tayyip Erdoğan, 2002 yılında AK Parti'yi kurar ve 1000 yıl sürecek denen oyunu bozar.

28subat1

 Milletin üzerinde oynanan oyunları bir bir bozan AK Parti hükümeti ile aydınlık yarınlara yürüyoruz. 28 Şubat'ı anlatan kitaplar ve filmlerden sonra şimdi de ‘Karanlıkta Açan Çiçekler' adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

28 Şubat sürecinin ülke ve vatandaşlar üzerindeki etkisinin işlendiği "Karanlıkta Açan Çiçekler" oyununun galası gerçekleşti.

Fatih Kültür Merkezi'ndeki galaya katılan AK Parti Milletvekili Ravza Kavakçı, o dönem yaşanan hatıraların kendisi için hala taze olduğunu ifade ederek, "Ama o gün yaşanan sıkıntıları bilmeyen genç nesillerin de yaşananlardan bazı şeyleri anlayabilmesi için vesile olduğunu düşünüyorum. Onun için çok kıymetli bir oyun. Çok da duygu yüklü anlar, önemli, yaşanmış ve gerçek anları seçip yerleştirmişler oyuna. Çok başarılı buldum. İnşallah hayırlara vesile olur" dedi. 

28subat3

Gençler, geçmişteki acılardan ders çıkaracak

Gösteriyi izleyen AK Parti Milletvekili Yasin Aktay da yapılan araştırmalara göre gündemdeki olayların birkaç ay sonra insanlar tarafından hatırlanmadığını dile getirdi.

Oyunun yönetmenliğini üstlenen Bayram Gündoğdu da, gençliğin bilinçlenmesini ve geçmişte yaşanan acıları öğrenmesini sağlamak ve 28 Şubat'ı detaylı bir şekilde anlatabilmek amacıyla oyunun sahnelendiğini söyledi.

Gündoğdu, oyunla birlikte o dönemi tekrar hatırlatmayı ve geçmişten ders alıp tekrar o sıkıntıları yaşamamayı da amaçladıklarını belirterek, şu bilgileri verdi: "Oyunu 20 kişilik kadroyla, 4 ayda hazırladık. Ekim ayıyla beraber İstanbul'un ilçeleri ve Türkiye'nin bir çok ilinde turnelerimiz olacak. Daha sonra Balkan ülkelerine turne düzenleyeceğiz. Almanya ve Belçika'da sahnelenmesi üzerine çalışmalar söz konusu. Ulaşabildiğimiz kadar genç arkadaşımıza ulaşacağız."

28subat4

İnançlı olmak suç sayıldı

"Karanlıkta Açan Çiçekler"in yazarı Muhammed Aslan ise oyunu hazırlarken mağdur olan inançlı Anadolu insanının sesi olmayı amaçladıklarına vurgu yaptı. O dönem yaşananları gözler önüne sermeye çalıştıklarının altını çizen Aslan, "Oyunumuzun yazılma sebebi, 90'lı yıllarda temel hak ve hürriyetlerin vesayet çevrelerince ipotek altında olduğunu göstermektir" dedi. 28 Şubat süreci ve bu süreçten sonra Türkiye'de yaşanan gelişmeleri bir ailenin başından geçenler üzerinden işleyen oyunun yapımcılığını İst'art Organizasyon üstlendi.