AB'den AK Parti'ye yarar korkusu

AB'den AK Parti'ye yarar korkusu
Haber Tarihi : 19 Ekim 2015 05:30:19
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

İngiltere’de yayınlanan Financial Times gazetesi, Avrupa Birliği’nin Türkiye’nin pek çok isteğine boyun eğdiğini, ancak 1 Kasım seçimlerinde AK Parti’ye katkı yapması endişesiyle kararın açıklamasını 1 Kasım seçimleri sonrasına bıraktığını yazdı.

Siyonist gazete, göçmen krizinin çözümü için Ankara'nın desteğini isteyen AB liderlerinin Türkiye'ye ‘Suriyeli mültecilerin Türkiye'de barındırılması için 3 milyar euro mali destek, üyelik müzakerelerine hız verilmesi ve Türk vatandaşlarına vize uygulamasının kaldırılması için çalışmalar yapılması' hususlarında taviz vermeye hazır olduğunu, ancak 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'ye yarayacağı endişesiyle kararın açıklamasını seçim sonrasına ertelediğini kaydetti.

FT haberinde, Ankara'ya vaat edilen bir diğer konunun ise ilerleme raporu olduğu vurgulanırken, gazeteye konuşan Avrupalı bir diplomatın “İlerleme raporundaki Türkiye'ye yönelik eleştirin ise ileri bir tarihe erteleneceğini söylediğini yazdı.

Avrupa'da Müslüman göçmen görmek istemeyen Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye muhtaç hâle gelmesi batıda eleştiri konusu oluyor. Göçmen krizinin Türkiye'nin elini güçlendirdiğini, AB'nin ise sorunu Türkiyesiz çözmesinin imkânsız olduğu dile getiriliyor. Göçmen sorununu Türkiye ile anlaşarak çözmek isteyen Avrupa Birliği'nin en büyük endişesi, varılan kararın 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'ye yaraması.