Abbas şaşkın, Oktay pişkin

Abbas şaşkın, Oktay pişkin
Haber Tarihi : 24 Ekim 2015 05:30:38
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Aydın Doğan’ın has adamlarından Abbas Güçlü, Kanal D’de yayınlanan kendi programında şaşkına döndü. Konuğu MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile çıkan anket sonuçları karşısında pişkindi. Güçlü, 100 bin kişinin katıldığı anketlerde istediği sonuçlar çıkmayınca 'Biraz şaşırtıcı oldu” derken, Vural ise “zaten yaşıyorsa geçiniyordur” dedi.

Yeni Söz | Analiz

TÜRKİYE GELİRİNDEN MEMNUN

Abbas Güçlü'nün Kanal D'de yayınlanan “Genç bakış” programındaki izleyici kanaati sunucu ve konuğunu şaşkınca çevirdi. Abbas Güçlü'nün, önceki günkü programına MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural konuk olarak katıldı. Güçlü, 100 bine yakın kişinin katıldığı anketlerde istediği sonuçlar çıkmayınca "Biraz şaşırtıcı oldu” derken, Vural ise “zaten yaşıyorsa geçiniyordur” dedi.

SONUÇLAR HAYLİ ŞAŞIRTICI

Programda izleyicilere "Kazandığınız parayla geçinebiliyor musunuz?" sorusu soruldu. Kanal D'nin sitesinde yapılan oylamada, sonuçların sabote edilmemesi için birden fazla oy kullanımı engellendi. Programın canlı yayın izleyicisi öğrenciler ise büyük bir şevkle alkışlarken, MHP'li Vural, ne diyeceğini bilemez hâle geldi. İşi pişkinliğe vuran Vural, asgari ücretin 4-5 yıl önceki rakamlarını örnekleyerek baltayı bir kez daha taşa vurdu.

GEÇİNEBİLİYOR MUSUNUZ? EVET

İzleyiciye yöneltilen "Kazandığınız parayla geçinebiliyor musunuz?" sorusuna 100 bine yakın izleyicinin cevabı, Abbas Güçlü'nün ifadesiyle “Halkın yüzde 96'sı, geçinebiliyoruz Allah'a şükür” oldu. Şaşkınlığını gizlemeyen Güçlü, “az bir katılım da yok yüz bine yakın katılımcı var” deyince, Vural tepki gösterdi. Ekranda ne söyleyeceğini şaşıran Vural, müflis tüccar misali eski defterleri karıştırmaya başladı.

SİZE DE BİR ŞEY BEĞENDİREMİYORUZ

Vural'ın şaşkın ve pişkin tepkileri karşısında programın sunucusu Abbas Güçlü, “size de bir şey beğendiremiyoruz” karşılığını verdi. MHP'li Oktay Vural, “iktidarın beğendiğimiz yönleri de var” dedi. Ardından MHP'nin de ortağı olduğu Türkiye'yi uçurumun eşiğine getirip, kaçan ANASOL-M hükümetinin icraatlarından örnekler vermeye başladı.  AK Parti hükümetinden de İzmir-İstanbul oto yolu ile bölünüş yol yapmasını beğendiğini söyledi.

MUTLULARIN ORANI YÜZDE 99'A ÇIKTI

Yayın devam ederken ankete katılımda sürdü. Programın sonuna kadar 552.040 kişi "Kazandığınız parayla geçinebiliyor musunuz?" sorusuna cevap verdi ve katılımcıların yüzde 99'u 'evet geçinebiliyorum' derken, sadece yüzde 1'lik bir kısım 'hayır geçinemiyoruz' dedi.

BEDEN DİLLERİ GÖRMEYE DEĞERDİ

İfadelerinden böyle bir sonuç beklemediği anlaşılan Güçlü'nün sadece sözleri değil beden dili de görmeye değerdi. MHP'li Oktay Vural ise sonuç karşısında küçük dilini yutacak gibi oldu.

Yaşadığı şaşkınlığı “Sevgili seyirciler anket sonuçları hayli şaşırtıcı oldu. Siyasetçiler ne kadar eleştirilirse eleştirsin, demek ki halkımız durumundan memnun” diyerek kapatmaya çalıştı.