Abbas Sayar, Çâre'de

Abbas Sayar, Çâre'de
Haber Tarihi : 11 Nisan 2023 00:00:01
Son Güncelleme Tarihi : 06 May 2023 18:02:15

Türk edebiyatına şiir, roman, hikâye, düz yazı alanında önemli eserler vererek 1999 yılında aramızdan ayrılan Abbas Sayar, doğumunun 100. Yılında Çâre Edebiyat Fikir Kültür Sanat Dergisi özel sayısı ile yâd ediliyor. Yozgat'ta doğan ve has bir Yozgat'lı olarak ömrünü tamamlayan Abbas Sayar, Yozgat merkezli olarak yayın yapan Çâre dergisinde sadece Türk Edebiyatına yaptığı katkılarla değil, gazeteci, siyasetçi, ressam yönüyle de mercek altına alınıyor.

Türk edebiyatına şiir, roman, hikâye, düz yazı alanında önemli eserler vererek 1999 yılında aramızdan ayrılan Abbas Sayar, doğumunun 100. Yılında Çâre Edebiyat Fikir Kültür Sanat Dergisi özel sayısı ile yâd ediliyor. Yozgat’ta doğan ve has bir Yozgat’lı olarak ömrünü tamamlayan Abbas Sayar, Yozgat merkezli olarak yayın yapan Çâre dergisinde sadece Türk Edebiyatına yaptığı katkılarla değil, gazeteci, siyasetçi, ressam yönüyle de mercek altına alınıyor.

Yayın yönetmenliğini Mustafa Mete’nin yaptığı, sayı danışmanlığını ise Kâmil Büyüker’in yaptığı Çâre dergisinin 16. sayısında edebiyat dünyamızın önemli isimlerinin kaleme aldığı yazıları yer alıyor. 

Bu yazılar dışında pek çok eser sahibinin yer aldığı özel dosyada Abbas Sayar’ın oğlu Ahmed Güner Sayar’la orta sayfa söyleşisi gerçekleştirilmiş. Yine dosya içerisinde yer alan Abbas Sayar soruşturmasına Şükrü Erbaş, Ethem Baran, Ali Necip Erdoğan, İsmail Güleç, Emin Gürdamur, Merve Sevde Selvi tarafından verilen cevaplar da yer alıyor. Abbas Sayar üzerine çalışacaklar için derlenen Nail Abbas Sayar Bibliyografyası ise araştırmacılara önemli kolaylık sağlıyor.