ABD'de Müslümanlara saldırı arttı

ABD'de Müslümanlara saldırı arttı
Haber Tarihi : 20 Aralık 2015 06:19:03
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Kasım ayında Paris'te ve aralık ayı başında San Bernardino'da gerçekleştirilen terör saldırılarının ardından ABD'de Müslümanlara ve camilere yönelik saldırılarda 3 kata varan bir artışın oldu.

CAMİ VE İŞ YERLERİNE SALDIRI

California Devlet Üniversitesi'nin yaptığı araştırmada "Müslümanlara yönelik saldırılar" başlığı altında başörtülü öğrencilere yönelik saldırılar, cami yakma girişimleri ve Müslümanların işlettiği iş yerlerine yapılan silahlı saldırı ve ölüm tehditleri gibi maddeler göz önünde bulunduruldu. FBI'ın verilerine göre geçtiğimiz yıllarda işlenen nefret suçlarının aylık ortalaması 12,6 idi.

SALDIRILAR YÜZDE 38'E YÜKSELDİ

Ancak bu rakam, araştırmanın sonuçlarına göre, geçtiğimiz son bir aylık zaman diliminde 3 katına çıkarak 38'e yükseldi. Saldırıların 18'i, 2 Aralık günü San Bernardino'da, Müslüman olduğu belirtilen bir çiftin 14 kişiyi öldürdüğü terör saldırısından sonra gerçekleşti. California Devlet Üniversitesi'nde görev yapan Brian Levin, araştırmayla ilgili bir değerlendirmede bulundu.

ARTIŞDA MEDYANIN ROLÜ BÜYÜK

Levin, "Söz konusu terör saldırıları, toplumun farklı kesimlerinde mevcut olan Müslüman karşıtı basmakalıp yargıları ana akıma ekleyerek insanları aşırı tepki vermeye itiyor. Bugünkü saldırı yoğunluğunun 11 Eylül sonrasındaki düzeyde olmadığı. Yine de o düzeye yakın bir nefret suçunun işleniyor. Nefret suçlarındaki bu artışta medyanın da ciddi bir tesiri söz konusu” diye konuştu.