ABD’nin kimyasalları nedeniyle Suriyeli çocuklar özürlü doğuyor!

ABD’nin kimyasalları nedeniyle Suriyeli çocuklar özürlü doğuyor!
Haber Tarihi : 20 Şubat 2017 06:52:01
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Amerika Birleşik Devletleri’nin geçen yıl Deyr ez Zor ve Haseke’de kullandığı seyreltilmiş uranyum nedeniyle ülkenin kuzeybatısındaki kusurlu doğum vakalarında artış kaydedildi.

Yarımada'nın Evlatları Ulusal Hareketi üyesi Dr. Nidal El Barhu, Haseke'deki hastanelerde dünyaya gelen çocuklarda görülen anormalliklerin bölgede kullanılan uranyuma bağlı olabileceğini belirtti. Dr. Nidal El Barhu, özürlü doğum yapan kadınların hamileliklerinin ilk üç haftasında maruz kaldıkları uranyum nedeniyle bebek tüpünün zarar gördüğünün altını çizdi. Kafatası eksikliği ve beyin zarı yangısı en çok görülen iki durum.

Çocuklarda kanser görülüyor!

Yerel kaynaklar, 2014'ten bu yana ABD öncülüğündeki Koalisyon Güçlerinin DAEŞ'e yönelik saldırıları nedeniyle özürlü doğumlar yaşandığını rapor ediyor. 2017'nin ilk ayları ise özürlü doğumlarda görülen artışla öne çıkıyor. Böbrek yetmezliği uzmanı Dr. Barhu, uranyumdan etkilenen annelerin doğurduğu çocuklarda yüksek oranda kanser görüldüğünü belirtti. Çocukların organlarında da kusurlar bulunduğunu kaydeden Dr.Barhu, böbrek rahatsızlıklarının ileri boyutta olduğunu ifade etti.

Yarımada'nın Evlatları Ulusal Hareketi üyesi Dr. Nidal El Barhu, kimyasal gazların hormonal ve davranışsal bozukluklara da neden olacağını vurguladı.

Seyreltilmiş uranyum insan vücuduna soluklanma ya da temas ile girebiliyor. Böbreklerde, beyinde veya diğer organlarda tahribata ve genetik mutasyona neden oluyor.

Musul'da 4 çocuk açlıktan hayatını kaybetti

Irak'ın Musul kentinde 4 çocuğun açlıktan hayatını kaybettiği bildirildi. Hukuk aktivisti Ömer et-Tai, Musul'un DAEŞ'in kontrolünde bulunan kısmında 4 çocuğun açlıktan öldüğünü belirtti. Tai, "Bölgedeki özel kaynaklarımız, ölümlerin nedeninin çocuk sütünün yanı sıra gıda eksikliği ve var olan gıda ürünlerinin pahalılığı olduğunu bizlere bildirdi" ifadelerini kullandı. Irak'da yaklaşık 1,5 milyon kişinin yaşadığı Musul kenti sakinleri, devam eden operasyonlar nedeniyle kıtlık yaşıyor. Halkın ayrıca ilaç sıkıntısı çektiği ve gönderilen yardımların ise ihtiyacın ancak yüzde 20'sini karşıladığı belirtiliyor.