VF kat sol
VF kat sağ

ABD PYD'yi deşifre eden sayfaları kapattı

ABD PYD'yi deşifre eden sayfaları kapattı
Haber Tarihi : 26 Şubat 2016 10:12:07
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

ABD Ulusal Terörle Mücadele Merkezi (NCTC), “PYD’nin PKK’nın Suriye’deki kolu” olduğuna dair ifadeye yer veren internet sitesinin ilgili sayfalarını kapattı.

ABD Ulusal Terörle Mücadele Merkezi (NCTC), “PYD'nin PKK'nın Suriye'deki kolu” olduğuna dair ifadeye yer veren internet sitesinin ilgili sayfalarını kapattı.

ABD'nin tüm istihbaratını analiz eden Ulusal Terörle Mücadele Merkezi'nin (NCTC) internet sitesinin terör örgütleriyle ilgili bilgilerin verildiği bölümünde PKK hakkında “Kongra-Gel (KGK)” başlığında bir sayfa bulunuyordu. “PYD'nin PKK'nın Suriye'deki kolu” olduğuna dair ifadenin yer aldığı bu sayfaya bir süredir erişilemiyor.

http://www.nctc.gov/site/groups/kgk.html adresindeki sayfada bulunan yazının bir bölümünde
 “KGK'nın Suriye kolu olan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırı boyunca Kürt bölgelerinde kontrol sağlayarak varlığını artırdı" ifadesi geçiyordu.

İnternet sitesinin bu sayfasına girmeye çalışanlar bugün erişim sağlayamadı. 

Diğer belgelere de ulaşılamıyor

"PYD'nin PKK'nın kolu" olduğuna ilişkin aynı metin ve ifade NCTC'nin “Terörle Mücadele Yıllığı” adlı 2013 ve 2014 tarihli belgelerinde de bulunuyordu. NCTC'nin internet sitesinde bu belgelerin yer aldığı sayfalara da bugün erişim sağlanamadı. 


ABD Ulusal Terörle Mücadele Merkezi (NCTC), hükümetin terörle ilgili merkezi “bilgi bankası” olarak tanımlanıyor. Merkez, ülkenin diğer tüm istihbarat kuruluşlarıyla çalışarak istihbaratı analiz ediyor. NCTC, diğer hükümet kurumlarına istihbarat desteği sağlıyor ve her yıl tüm dünyada faaliyet gösteren terör grupları hakkında bilgileri içeren “Terörle Mücadele Yıllığı” yayımlıyor. 


ABD Dışişleri Bakanlığı, NCTC'nin “PYD'nin PKK'nın kolu” olduğuna ilişkin ifadeye yer vermesi hakkında yorum yapmak istememişti.

Bakanlık Sözcüsü Mark Toner, AA'nın verdiği konuyla ilgili haberleri gördüğünü belirterek, “Bu internet sitesini kontrol etmedim ya da belgeleri görmedim. Bizim için, Dışişleri Bakanlığı'nda resmi olarak 'yabancı terör grubu' tanımlaması için bir süreç vardır. Bu, bizim bir grubu nasıl yabancı terör örgütü olarak tanımlamamız için altın standardımızdır. Bu internet sitesi ya da kurumun PYD'yi nasıl sınıflandırdığı konusunda konuşamam" demişti.