Acırsanız acınacak hâle gelirsiniz

Acırsanız acınacak hâle gelirsiniz
Haber Tarihi : 03 May 2017 02:17:38
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aşkımı, sevdamı, tutkumu, kavgamı önce Allah'a, sonra sizlere emanet ediyorum. Yeniden kavuşmak umuduyla” diyerek veda ettiği AK Parti’ye, 979 gün sonra “Aşkıma döndüm. Selamûn Aleykûm” sözleriyle döndü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aşkımı, sevdamı, tutkumu, kavgamı önce Allah'a, sonra sizlere emanet ediyorum. Yeniden kavuşmak umuduyla” diyerek veda ettiği AK Parti'ye, 979 gün sonra “Aşkıma döndüm. Selamûn Aleykûm” sözleriyle döndü. Ankara'da düzenlenen törende attığı imza ile yeniden AK Parti'ye üye olan Reis-i Cumhur, törende yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Milletin 15 Temmuz'da FETÖ'ye karşı canı pahasına verdiği mücadeleyi hatırlatan Erdoğan, “Arkadaşlarıma söylüyorum; önümüze gelip gözyaşı dökenler olacaktır. Acırsanız, acınacak hale gelirsiniz. Böyle bir darbe girişiminin dünyada örneği yok” uyarısında bulundu. AK Parti'den koptuktan sonra partiye düşman kesilenlere de nasihat eden Erdoğan, “Bugüne kadar AK Parti'den ayrılıp da iflah olmuş kimse yoktur” şeklinde konuştu.

AYRILIK, MEVZUAT GEREĞİ İDİ

Sadece resmi bir ayrılık yaşandığının altını çizen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen törende partiye yeniden üye oldu. Bugüne kadar mevzuat gereği bir mesafe olduğunu belirten Erdoğan, “Gönlümüz hep beraber oldu, hep beraberdi. Gönüllere sınır çizmek, gönüllere duvar örmek mümkün değildir” dedi.

MİLLET GÖVDESİNİ SİPER ETTİ

Bu kutlu yürüyüşü daha güçlü ve kararlı bir şekilde inşallah sürdüreceğiz. Buna inancım tam. Bugüne kadar her ne yaptıysak milletimiz için yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Biz milletimiz için çalıştıkça, gayret ettikçe, ter döktükçe milletimiz bize daha çok sahip çıktı. Biz milletimiz için gövdemizi siper ettik, yeri geldi milletimiz bizim için gövdesini siper etti. 15 Temmuz bunun çok açık, net bir ispatıydı. Türkiye'ye saldıran herkesin bizi hedef almasının sebebi budur. Bazıları sanıyor ki, mesele şahsımızdır, hükümetimizdir, partimizdir. Hâlbuki mesele milletimiz, ülkemiz, devletimizin ta kendisidir. Mesele bağımsızlığımızdır, hedeflerimizdir, iddialarımızdır. Biz de milletimiz de bu gerçeği çok iyi biliyoruz.

SON AŞAMAYA GELDİK

Suriye'den Türkiye sınırına yönelik tehditleri tamamen ortadan kaldırmak düzenlenen kapsamlı operasyonda son aşamaya gelindiği bilgisini veren Erdoğan, “Milletimizin canı pahasına verdiği mücadelede 29 gün uyumadı. Darbe girişimi başka hiçbir şekilde elde edemeyeceğimiz dersler içeriyordu. Şu ne dedi, bu ne dedi bakamayız. Hukuk sistemi var, yargı çalışıyor. Gereği neyse yapılacak. Arkadaşlarıma söylüyorum; önümüze gelip gözyaşı dökenler olacak. Acırsanız, acınacak hale gelirsiniz. Bu gerçeği görmemiz gerek” dedi.

YAŞANANLAR DERSTİR

Yaşananlardan ders çıkartılmasının şart olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Hiçbir terör örgütüne karşı müsamaha gösterme hakkımız yok. Milletimizin huzuru, refahı geleceği için yapılması gereken hiçbir çalışmayı öteleme, savsaklama hakkımız yok. Bu fakir mahcup olmak istemiyor, sizlerin de mahcup olmak istemediğinize inanmıyorum. Daha samimi çalışacağız, verimli çalışacağız, bizi duymamış olana kendimizi duyuracağız” dedi.

FASILLARI AÇMAZSA, AB'YE GÜLE GÜLE

Avrupa'ya da rest çeken Erdoğan, “Bundan sonra yapacağınız bir şey var, bugüne kadar açmadığınız fasılları açmaktan başka çareniz yok. Açarsanız ne âlâ! Açmadığınız takdirde güle güle. 5 madde yazmışlar. OHAL kalkması gerekir vs. Geçin bunları geçin. Sen önce git Fransa'daki OHAL'i kaldır” diye konuştu. AK Parti'den kopanlara da seslenen Erdoğan, “Rütbe, mevki, makam, mal ummadan yola çıktık. Elbette bu ağır yükü çekemeyenler oldu, olacaktır. Onları ademe mahkum ediyor, değerlendirmesini milletimize bırakıyoruz. Şu da bir gerçek ki, bugüne kadar bu davaya bu partiye sırtını dönüp de iflah olan kimse görmedim” dedi.