Adnan Menderes'ten Bayırbucak'a yardım tırı

Adnan Menderes'ten Bayırbucak'a yardım tırı
Haber Tarihi : 12 Ocak 2016 13:03:00
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Adnan Menderes Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen kampanya kapsamında Suriye’deki yardıma muhtaç Bayırbucak Türkmenleri için toplanan insani yardım malzemeleri 11 Ocak 2016 tarihinde Rektörlük Binası önünden dualarla Suriye’ye yola çıktı.

Adnan Menderes Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen yardımda Suriye'nin kuzeyinde bulunan Bayırbucak Türkmenleri için konserve, tıbbi malzeme, giyim eşyası, battaniye ve çeşitli gıda malzemeleri dualar eşliğinde yola çıktı. Rektörlük binası önünden yola çıkan yardım tırını Aydın Valisi Erol AYYILDIZ, Rektör Prof. Dr. Cavit BİRCAN'ın yanı sıra Rektör Yardımcıları, Üniversite akademik ve idari personeli ile Aydın'da bulunan ulusal basın temsilcileri ve Aydın'daki sivil toplum kuruluşları temsilcileri uğurladı.

BİZİM SORUMLULUĞUMUZDU AMA GECİKTİK, ÖZÜR DİLİYORUZ!

Rektör Prof. Dr. Cavit BİRCAN,  yapılan yardımla ilgili olarak şimdiye kadar bu yardımın yapılması gerektiğini ancak geciktiğini ifade ederek; “Öncelikle bunun için özür diliyoruz ve haklarını helal etmelerini istiyoruz. Gönderdiğimiz insani yardım malzemeleri içinde oradaki kardeşlerimizin ihtiyacı olan her şey var. Allah'a şükürler olsun ki bunları tamamlayarak bugün yola çıkartıyoruz. Bu bizim sorumluluğumuzdu ama geciktik. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah sağ salim yardımlarımızı oraya ulaştırırız.” dedi. 

BİR LÜTUF DEĞİL TARİHSEL SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRİYORUZ

Aydın Valisi Erol AYYILDIZ gerçekleşen yardım kampanyasının bir lütuf olmadığını, gerek tarihsel sorumluluğumuzun gerekse ülke olarak duruşumuzun gereği olarak gerçekleştiğini ifade ederek; “Bu yardım bizim onlara karşı bir borcumuz. Hem şu andaki duruşumuzdan, hem de tarihsel sorumluluğumuzdan dolayı bu bizim mecburiyetimiz. Buna vesile olan herkesi kutluyor ve tebrik ediyorum.” diye konuştu.