VF kat sol
VF kat sağ

AK Parti, Deniz Baykal'ı destekleyecek mi?

AK Parti, Deniz Baykal'ı destekleyecek mi?
Haber Tarihi : 26 Haziran 2015 16:20:31
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

AK Parti, Deniz Baykal'ı destekleyecek mi?

Deniz Baykal'ın TBMM Başkan adaylığıyla birliktekulisler, AK Parti-CHP koalisyonunun ilk işaretlerinin verildiğihaberleriylehareketlenirken, AK Parti cephesinde, kendi partilerinin dışındaki bir adayadestek olmalarının söz konusu olmayacağı değerlendirmeleri yapıldı. AKParti kurmayları, "Başkanlık ayrı, koalisyon ayrı" diyerek özetledikleri butavra göre, son tura kadar kendi adaylarının arkasında duracak.

BAYKAL'A DESTEK YOK

Star gazetesinin haberine göre; Özellikle en yüksek oy alaniki adayın yarışacağı son turda, diğer partilerin nasıl bir tavırizleyeceklerine bakarak, koalisyon için hangi partinin daha yakın durduğunugözleyecek.  AK Parti kurmaylarının yaptığı değerlendirmelerde, CHP'ninadayı Baykal'a bir desteğin söz konusu olmayacağı vurgusu öne çıkıyor. Koalisyonuniki partisini oluşturması durumunda büyük ortağın Başbakanlığı aldığı birkoalisyonda, küçük ortağa da Meclis Başkanlığının bırakılacağıgörüşü, AK Parti cephesinde destek bulmuyor. AK Partililer, 4. Turda kendiadaylarının seçilmesinin kesin olduğu bir ortamda başka bir partinin adayınadestek olunmasının söz konusu olamayacağını ifade ediyorlar.  İlk ikiturda her parti kendi adayına destek verecek.

4'ÜNCÜ TURBELİRLEYECEK

CHP adayı Baykal'ın, 3. Turda seçilmek için gerekli olan 276oya ulaşması, ancak MHP ve HDP'nin tam desteğiyle mümkün olabilecek. Bunedenle AK Parti, bu turda hangi partinin nasıl bir tavır sergileyeceğinebakacak. MHP veya HDP'nin bu turda içeri girmemesi ya da, grubunu serbestbırakarak az sayıda milletvekilinin oy kullanmasına imkan vermesi durumunda AKParti adayının şansı yükselecek. Baykal'ın 276'yı bulamaması halinde AKParti'nin 258 milletvekili, son tur olan 4. Turda seçimi kazanması için yeterliolacak.