AK Parti'den flaş adım: Sayı 2'ye çıkarılacak

AK Parti'den flaş adım: Sayı 2'ye çıkarılacak
Haber Tarihi : 24 Mart 2021 11:14:26
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, kongrede yapılacak tüzük değişikliğiyle genel başkanvekili sayısının 2'ye çıkarılacağını bildirdi.

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi için partililer, Ankara Spor Salonu'na bir araya geldi. Kongre dolayısıyla partililer, sabahın erken saatlerinden itibaren salonun önünde toplanırken, salon çevresi, bariyerlerle araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

YAZICI KRİTİK KARARI DUYURDU

AK Parti'de 7. Olağan Büyük Kongre heyecanı yaşanıyor. Kongre öncesinde AK Parti'de bir tüzük değişikliği yaşandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, kongrede yapılacak tüzük değişikliğiyle genel başkanvekili sayısının 2'ye çıkarılacağını bildirdi. Ayrıca, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nun (MKYK )üye sayısı da 50'den 75'e çıkarıldı.

Yapılacak olan tüzük değişikliği öncesinde AK Parti'de Genel Başkanvekilliği görevinde sadece Numan Kurtulmuş bulunuyor.

KONGREDE DİVAN BAŞKANLIĞINA ALİ İHSAN YAVUZ SEÇİLDİ

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'nin divan başkanı ve üyeleri belirlendi.

Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'nde, AK Parti Tüzüğü'nün ilgili maddeleri uyarınca, kongreyi yönetmek ve divan başkanlığını yürütmek üzere divan başkanı ve üyelikleri için seçim yapıldı.

AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, salonda kongrenin toplanması için gereken delege sayısının tespit edildiğini, yeterli çoğunluğun hazır bulunduğunu, böylelikle kongrenin açıldığını ilan etti.

Kandemir, tüzüğün ilgili maddeleri uyarınca açık oylamayla divan ve divan kurulunun tek bir liste halinde oylanmasının kabul edildiğini belirtti.

Kongrede, divan başkanı ve divan üyelikleri seçiminin liste yöntemine göre, birlikte ve aynı anda yapılması arz ve teklif edildi.

Teklifin kabul edilmesinin ardından, divan başkanı ve üyeleri belirlendi. Divan Başkanlığına Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz seçildi.