Alçak saldırıya karşı Türkiye'nin atacağı adımı Çavuşoğlu açıkladı!

Alçak saldırıya karşı Türkiye'nin atacağı adımı Çavuşoğlu açıkladı!
Haber Tarihi : 08 May 2021 10:54:16
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Alçak saldırıya karşı Türkiye'nin atacağı adımı Çavuşoğlu açıkladı!

A Haber canlı yayınına katılan Çavuşoğlu, dünyanın İsrail'in ihlallerine karşı sessiz kalması karşısında Türkiye önceliğinde önümüzdeki günlerde bir toplantı talebi olacağını ifade etti.

Çavuşoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı nezdinde İsrail'in pervasızlığına karşı çıkan kararların BM nezdinde Uluslararası kararlar için BM Genel Kurulu başkanı Bozkır iletişimiyle genel kurulun toplanıp güçlü kararlar alınması yönünde adımlar atılacağını vurguladı.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

"İsrail'in Ramazan ayında saldırganlığını artırdığını söyleyen Çavuşoğlu, Filistinlilerin koronavirüs bahanesiyle Mescid-i Aksa'ya girmelerinin engellenmek istendiğini söyledi.

İsrail'in iki devletli çözümü kullandığını söyleyen Çavuşoğlu önümüzdeki günlerde bu provokasyonların devam edeceğini söyledi. Bu saldırıya Yahudilerin de ses çıkarması gerektiğini söyleyen Çavuşoğlu, insan haklarından bahsedenlerin İsrail'e dur demesi gerektiğini ifade etti.

Suudi Arabistan ile yapılan görüşmede Filistin meselesinin de konuşulacağını söyleyen Çavuşoğlu, Mısır ile yakınlaşma Filistin davasına olumlu yansıyacağını da söyledi."