Alman gazetesinden kışkırtıcı yorum

Alman gazetesinden kışkırtıcı yorum
Haber Tarihi : 10 Eylül 2015 05:49:53
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Türkiye'deki PKK saldırılarını 7 Haziran seçimlerinde alınan sonuçlara bağlayan Alman Frankfurter Allgemeine gazetesi, Erdoğan'ın çarpıtılan '400 vekil' sözlerini de referans verdi.

Almanya'nın saygın gazetelerinden Frankfurter Allgemeine Türkiye'deki PKK saldırılarıyla 7 Haziran seçimleri arasında bir bağ bulunduğunu iddia ederek kışkırtıcı yorumlarda bulundu. Gazetenin bugünkü nüshasında Türkiye'deki çatışmalarla ilgili yer alan haberde şu yorumda bulunuldu: “Türkiye bir savaşın içinde bulunuyor. Birlikler doğuya konuşlandırılıyor, çok sayıda tabur Kuzey Irak'a giriyor, ölen askerler defnediliyor. Kendisi açısından hayal kırıklığı anlamına gelen 7 Haziran seçim sonuçları ile yeni şiddet arasındaki bağı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kendisi kurdu. Eğer partisi AKP, anayasayı değiştirmek için gerekli olan 400 milletvekilini alabilmiş olsaydı durum bugün çok farklı olurdu, diyor. PKK'ya karşı bir operasyonla güçlenerek 1 Kasım'da ‘tekrar seçime' gitme ve AKP için daha iyi bir sonuç alma hesabı ise şimdiye kadar tutmamış gözüküyor.”

Gurbetçiler 'teröre hayır' diyecek

Almanya'daki sivil toplum örgütleri, Hakkari, Iğdır ve Tunceli'de düzenlenen terör saldırılarını, cumartesi günü başkent Berlin ve Mannheim'da düzenlenecek gösterilerle protesto edecek.

Berlin Türk Cemaati (TGB) ve Alperenler Ocağı tarafından organize edilen başkentteki "Teröre karşı el ele" etkinliğinde Türkiye'de düzenlenen terör saldırıları kınanacak. TGB Başkanı Bekir Yılmaz, yaptığı açıklamada, yurt dışında yaşayan vatandaşlar olarak Türkiye'deki terör saldırılarına duyarsız kalamayacaklarını belirterek böyle bir etkinlik düzenlemeyi kararlaştırdıklarını söyledi. Yurt dışında yaşayan Türk toplumu olarak Türkiye ile bir ve beraber olduklarının mesajını vermeyi amaçladıklarını vurgulayan Yılmaz, Türkiye'ye destek vermek için bir araya geleceklerini ifade etti. Fransa'da karikatür dergisine düzenlenen saldırıya anımsatan Yılmaz, "Fransa'daki terör eylemi sonrası ayağa kalkan Avrupa'nın Türkiye'de yaşananlar için bir şey yapmaması esef verici. Alman hükümetinden açıklama gelmemesi de üzücü" dedi. Mannheim kentinde ise 15 derneğin bir araya gelerek düzenlediği eylemde, göstericiler kentteki Marktplatz meydanında toplanacak.

Editörden:  ' Erdoğan'ın ''400 vekil alınsaydı bunlar olmazdı'' sözünü çarpıtarak terör saldırısıyla ilişkilendiren Hürriyet, gelen tepkiler üzerine hatasını kabul etti ve haberini geri çekti. Ancak Hürriyet'ten hâlâ bir özür gelmemesi kendini bilmez Avrupa ülkelerini iftira atmakta cesaretlendiriyor. Ülkenin şehitlerine ağladığı şu günlerde bu işin asıl sorumlularını değil de Erdoğan'ı eleştirmek ve olanlardan sorumlu tutmak ayrı bir vicdansızlık olsa gerek!  Beyninizle değil vicdanınızla düşünmenizi öneriyorum.