Almanya'da 50 ırkçı saldırı

Almanya'da 50 ırkçı saldırı
Haber Tarihi : 15 Ekim 2015 07:24:49
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Almanya'da özellikle ırkçı saldırılar başta olmak üzere Ağustos ayında işlenen suçlar bir ay öncesine göre yaklaşık yüzde 30 arttı.

Almanya'da son aylarda ırkçı saldırılarda büyük bir artış görüldü. Polis tarafından Ağustos ayında toplam 1450 saldırı suçu tescil edildi. Aralarında mülteciler arasındaki kavgalarda işlenen suçların da bulunduğu bu rakamlara göre, bu ay her gün yaklaşık 50 ırkçı saldırı yapıldı. Almanya Federal Parlamento Başkan Yardımcısı Petra Pau tarafından verilen bir soru önergesine Federal İçişleri Bakanlığının verdiği cevapta, Ağustos ayında işlenen suçlardan 600'ünün yabancı düşmanlığı içerdiği, yüz saldırının ise şiddet içerdiği bildirildi. Ağustos ayında işlenen ırkçı suç sayısı, bir ay öncekine göre yüzde 30 oranında yükseldi.

Neonaziler Belediye Başkanını istifa ettirdi

Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaletine bağlı Reutlingen şehrindeki Oferdingen semti Belediye Başkanı Ralph Schönenborn, bölgesinde mültecilerin geçici kalacağı bir barınağın yapılması için gayret gösterdiğinden ırkçılar tarafından tehdit edildi.

Şahsen kendisine karşı gösterilen düşmanlık ve eşinin de tehdit edilmesi karşısında görevinden ayrılmak zorunda kaldığını açıklayan Schönenborn, ailesini düşündüğü için böyle bir karar aldığını söyledi. Reutlingen Belediyesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, polisin yazılı ve telefonla yapılan tehditleri incelediği, tehditlerin hem belediye başkanına, hem de mülteciler için planlanan yurda yönelik olduğu belirtildi. Yaklaşık 2 bin 400 vatandaşın oturduğu Oferdingen semtinde, 70 mültecinin barınacağı bir yurtla ilgili tartışma uzun bir süreden beri devam ediyor.

Fahri belediye başkanı Schönenborn, mültecilerin geçici olarak konteynırlarda barındırılması için mücadele ediyordu. Reutlingen Belediye Meclisi de bu yönde bir karar aldı. Ancak Oferdingen semt idare konseyinde büyük çoğunluk buna karşı çıktı ve Schönenborn'un istifasını talep etti.