Almanya'da 'Türkiye'ye silah ambargosu' teklifi reddedildi

Almanya'da 'Türkiye'ye silah ambargosu' teklifi reddedildi
Haber Tarihi : 11 Haziran 2021 11:17:25
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

​Almanya'da muhalefetteki Yeşiller ve Sol Parti Türkiye'ye silah ambargosu uygulanmasını istemişti. Teklif Federal Meclis'ten geçmedi.

Almanya'da muhalefetteki Yeşiller ve Sol Parti'nin Türkiye'ye silah ambargosu uygulanması teklifleri Federal Meclis'ten geçmedi.

AfD vekilleri çekimse oy kullandı

Sol Parti'nin hazırladığı ve "Türkiye'ye silah yok" başlıklı teklif, koalisyon hükümetini oluşturan Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) ve Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) yanı sıra Hür Demokrat Parti'nin (FDP) oylarıyla reddedildi. Oylamada Yeşiller ve sağ popülist Almanya için Alternatif (AfD) milletvekilleri çekimser oy kullandı.

Yeşiller'in hazırladığı ve "Türkiye'ye denizaltı satışı izinlerini iptal edin" başlıklı diğer teklif de yine CDU/CSU, SPD ve FDP'nin oylarıyla reddedildi. Yeşiller'in yanı sıra Sol Parti teklife kabul oyu verirken AfD milletvekilleri yine çekimser oy kullandı.

Yeşiller ve Sol Parti'nin sunduğu gerekçeler

Yeşiller ve Sol Parti, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında yaşanan Suriye, Libya, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs gerilimlerini gerekçe göstererek Türkiye'ye yönelik silah ambargosu kararı alınması için meclise ayrı ayrı teklif sunmuştu.

Kaynak: DW Türkçe