VF kat sol
VF kat sağ

Antalya'da Medusa başı bulundu

Antalya'da Medusa başı bulundu
Haber Tarihi : 06 Ağustos 2015 06:35:03
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Antalya'da Medusa başı bulundu

Antalya'daki kazı çalışmalarında, öldürücü yaratıklarından birisi olan Medusa figürüne rastlandı.

Gazipaşa'daki Antiocheia ad Cragum antik kentinde yapılan kazıda Yunan mitolojisinde gözlerine bakanı taşa çevirdiğine inanılan Medusa başı bulundu.

KAZI ÇALIŞMALARI 2005 YILINDA BAŞLADI

ABD Nebraska Üniversitesi'nden Prof. Dr. Michael Hoff'un başkanlığında yürütülen kazıda yer alan Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Birol Can, Antiochia Ad Cragum antik kentinin kazı çalışmalarının 2005 yılında başladığını söyledi.

1 HAFTA ÖNCE BULUNDU

Kazı çalışmalarının Türk-ABD ortaklığı ile devam ettiğini ifade eden Can, şunları kaydetti, "Kazı çalışmaları kapsamında yapılardan birine ait, büyük olasılıkla bir tapınağa ait mermer bloklar arasında öldürücü yaratıklarından birisi olan Medusa figürüne rastladık. Aşağı yukarı bir insan boyutunda ya da biraz daha büyük ölçülerde bir baş. Bu bir heykele ait değil, tapınağın ön cephesinde üçgen bir aralıkta duran bir kabartma. Yani karşıdan baktığınızda tapınağın tepesindeduran Medusa. Saçları yılan şeklinde yapılan Medusa figürünün başı. Yaklaşık 1 hafta önce bulundu. Bulunan eser kazının bitiminde Alanya Kültür Müdürlüğü'ne teslim edilecek."