Antik kent Palmira havadan bombalanıyor

Antik kent Palmira havadan bombalanıyor
Haber Tarihi : 25 May 2015 08:30:42
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Antik kent Palmira havadan bombalanıyor

Savaş gözlemcileri, sabah saatlerinden bu yana kente 15 hava saldırısı gerçekleştiğini açıkladı. Hava saldırıları, IŞİD'in ele geçirdiği binaları hedef aldı. Reuters'in haberine göre kentte; 16 Mayıs'tan bu yana aralarında çocukların da bulunduğu 217 kişi terör örgütü tarafından infaz edildi. Palmira'da ayrıca 300 kadar askerin de IŞİD'le savaşırken hayatını kaybettiği belirtiliyor.

UNESCO DÜNYA MİRASI LİSTESİNDE

IŞİD'in elinde 600 kadar kişinin esir olduğu da bölgeden gelen bilgiler arasında. IŞİD, geçen çarşamba Suriye ordusuyla kanlı çatışmalara girdiği 2 bin yıllık Palmira Antik Kenti'ni ele geçirmişti. 'Çölün Gelini' olarak bilinen kent, UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alıyor.

KARA OPERASYONU DA BAŞLADI

Suriye'de rejim güçleri, Lazkiye'nin Bayırbucak Türkmen bölgesine kara saldırısı düzenledi. Suriye Türkleri Derneği yetkililerinden alınan bilgiye göre, Esad rejimine bağlı birlikler, gece saatlerinde muhaliflerin kontrolündeki Türkmen Dağı mevkisi Saray köyü yakınlarında kara harekatı başlattı. Muhaliflerin karşılık vermesi üzerine yoğun çatışmaların yaşandığı bölgede rejim birlikleri geri püskürtüldü. Çatışmalarda, Türkmen muhaliflerden 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Esad rejimine bağlı birlikler, bölgeye havan ve füzelerle saldırmaya devam ederken, patlama sesleri Hatay'ın Yayladağı ilçesinden de duyuluyor.