Arap Birliği'nden İsrail'e devlet terörü tepkisi

Arap Birliği'nden İsrail'e devlet terörü tepkisi
Haber Tarihi : 30 Ekim 2015 10:00:58
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Arap Birliği Mısır’ın başkenti Kahire’de 'Arap Belgeleri' günü münasebetiyle düzenlediği toplantıda konuşan Arap Birliği genel sekreteri Nebil el-Arabi,'İsrail, Mescid-i Aksâ'nın kutsallığını müdafaa eden Filistin halkına karşı devlet terörü işliyor. İsrail, dünyadaki ırk ayrımcılığının son kalesidir' şeklinde konuştu.

"Arap Belgeleri" günü münasebetiyle Kahire'de toplanan Arap Birliği, sömürgeci devletlerinin talan ettiği Arap arşivlerindeki özel dosyalar konusunda Cezayir, Libya, Irak ve Filistin'e ait arşiv belgelerinin yeniden kazanılması için çalışmalar başlatıldığı açıklandı.

“İsrail, dünyadaki ırk ayrımcılığının son kalesidir"

Filistin arşivinin, hırsızlık, dolandırıcılık ve deformasyona maruz kaldığını ifade eden Arap Birliği Genel Sekreteri Arabi, "İsrail, Mescid-i Aksâ'yı müdafaa eden Filistin halkına karşı devlet terörü işliyor. İsrail, dünyadaki ırk ayrımcılığının son kalesidir" dedi.

Arşiv belgelerinin geri alınması için uluslararası kurumların çalışmalarının desteklenmesinin önemini vurgulayan Arabi,"İsrail'in Filistin tarihine ilişkin belgelerin İsrail tarafından tahrif edilmesi ve Arap mirasını yok etme çabaları göz önüne alınırsa bugünkü toplantıda, bu konuda, somut ve etkin adımların atılması için gerekli tüm tedbirler alınmalı" dedi.