Avrupa basınında PKK güzellemesi

Avrupa basınında PKK güzellemesi
Haber Tarihi : 12 Eylül 2015 05:26:07
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Gün geçtikçe tırmanan İslâm ve Türk düşmanlığıyla bilinen faşist İngiliz ve Alman zihniyeti, Türkiye’nin “teröristlerine” karşı daha müsamahakâr olmasını isteme cür’etinde bulunuyor.

Avrupa basınında özellikle İngiliz ve Alman gazete, televizyon, internet sitelerinde PKK'yla ilgili haberlerde "algı operasyonu" yapılıyor. 

Avrupa basınında PKK sıradan bir siyasi parti olarak yansıtılıyor. Birçok basın kuruluşunda, PKK'nın açılımı Kürdistan İşçi Partisi olarak belirtiliyor. Zihinlere diğer Avrupa'daki legal İşçi Partileri gibi bir imaj oluşturulurken, Türk Ordusu, İşçi Partisi mensuplarını bombalıyor, algısı pompalanıyor. Bu durum karşısında sessiz kalmayan gurbetçiler ise bazen kurumları arayarak tepkilerini dile getiriyor. Avrupa basınında özellikle İngiliz ve Alman gazete, televizyon, internet sitelerinde PKK'yla ilgili haberlerde "algı operasyonu" yapılıyor.  Avrupa ülkelerinin neredeyse tamamının "terör listelerinde" yer alan örgüt, aynı ülkelerin basın kuruluşlarında sıradan siyasi bir "işçi partisi" olarak veriliyor. Haberler PKK'dan söz edilirken "terör örgütü" ifadesi kullanılmadığı gibi, silahlı örgüt olduğu bile neredeyse gizleniyor.  Avrupa basınının bu yaklaşımı karşısında isyan eden gurbetçiler duruma tepki gösteriyor. Son olarak Dünya Bülteni'ne mail yoluyla ulaşan bir gurbetçi, Avrupa basınında PKK'nın sıradan bir siyasi parti olarak yansıtıldığını, Türkiye'nin sivilleri öldüren bir ülke konumunda gösterildiğini belirterek başından geçen bir olayı anlattı.  Gurbetçi Türk, PKK'yı bu şekilde veren bir radyo kanalını aradığını belirterek, tepki gösterdiğini ancak karşılığında "Sizin ülkenizde de bu şekilde veriliyor" cevabını aldığını söyledi. Gurbetçi, Avrupa basınında, "Radyo ve televizyonlarda PKK denmiyor. Kürt İşçi Partisi'yle Türk ordusu savaştı deniliyor. Böyle denildiği zaman ülkemizin teröre karşı mücadelesi itibar görmüyor" dedi.  Gurbetçiden sert tepki Öte yandan Almanya'da bir televizyon kanalındaki tartışma programında PKK'nın normal bir siyasi örgüt gibi sunulması yine gurbetçilerin sert tepkisine neden oldu. PKK'yı öven konuşmaların yapıldığı programa bağlanan gurbetçi Türk, Çözüm Süreci'nin PKK tarafından yapılan saldırılar sonucunda kesintiye uğradığını belirterek Alman ve batı medyasının bu konuyu bilinçli bir şekilde çarpıttığını belirtti. Gurbetçinin konuşması karşısında program karşıtları hiçbir cevap veremeyeceklerini ifade ettiler.