Ayasofya’da kıyama duracağımız günler çok yakın

Ayasofya’da kıyama duracağımız günler çok yakın
Haber Tarihi : 23 Ocak 2016 14:34:27
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

İstanbul’u Bizans’tan fetheden komutan Fatih Sultan Mehmet, o dönemde Hristiyan dünyasının mabedi olan Ayasofya’yı camiye dönüştürmüştür ve tüm dünyaya İslam’ın gücünü göstermiştir. Zaman sonra Ayasofya Camii, Cumhuriyet’i kuran kadro tarafından müzeye çevrilse de hâlâ Müslümanların gönlünde ibadethanedir. İnanıyoruz ki bu millet, çok yakın zamanda bir kez daha Ayasofya’da kıyama duracak.

Fırat İpek | Yeni Söz

Yıl 29 Mayıs 1453, Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in İstanbul'u fetheden komutan ve asker, Fatih Sultan Mehmet ile askerleri olmuştur. Hristiyan dünyasının en önemli kalesi olan İstanbul'u fethederek İslam'ın tüm dünyaya hâkim olmasına sebep olan Fatih Sultan Mehmet, o dönemin en önemli ve en büyük kilisesi Ayasofya'yı, camiye dönüştürmüştür.  Ve böylece sadece taş bir yapıdan ibaret olan Ayasofya, bir ruh kazanmıştır ve Müslümanlar'ın semaya yükselen ellerinden olmuştur.

Cumhuriyeti kuran kadrolar

O gün bugündür Ayasofya'yı ele geçirmeye çalışan batılı ülkeler, bu emellerine bir nebze olsun, Cumhuriyet'i kuran kadrolar sayesinde ulaşmıştır. Bu kadrolar, ecdadımızın ibadathane olarak bizlere vakfettiği Ayasofya'yı müzeye dönüştürmüştür. 1934 yılından beri müze olan Ayasofya'yı tekrar cami olarak görmek her Müslüman'ın duasıdır. Ümit ediyoruz ki, Ayasofya çok yakın zamanda cami olacak ve Müslümanlar tekrar burada kıyama duracak, secdeye varacak ve Allah'a yakaracak. Artık Türkiye, Ayasofya'yı cami ilan etmeye müktedirdir.

3 milyon 466 bin kişi Ayasofya'yı ziyaret etti

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve ören yerleri arasında geçen yıl da en çok ziyaretçiyi Ayasofya Müzesi ağırladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgilere göre, Ayasofya Müzesi'ni geçen yıl 3 milyon 466 bin kişi ziyaret etti. Ayasofya, bir önceki yıl da turistlerin en çok tercih ettiği müze olmuştu. Ayasofya Müzesi'ni, 3 milyon 252 bin ziyaretçiyle Topkapı Sarayı Müzesi, 2 milyon 337 bin ziyaretçiyle Mevlana Müzesi takip etti. Müze ve ziyaretçi sayısında il bazında ise İstanbul birinci, Konya ikinci, Nevşehir üçüncü sırada yer aldı.  Bakanlığa bağlı Türkiye genelindeki 325 ören yeri ve müzeyi geçen yıl toplam 28 milyon 454 bin 287 yerli ve yabancı turist ziyaret etti. 

Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2008 yılı haziran ayında başlatılan Müzekart uygulaması kapsamında ise bugüne kadar 6 milyon 632 bin 46 kart satışı yapıldı.