Aydın Doğan'ın cami düşmanı ortağı

Aydın Doğan'ın cami düşmanı ortağı
Haber Tarihi : 23 Ekim 2015 05:30:29
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

İstanbul Mecidiyeköy’deki Trump Tower’ın sahibi Donald Trump, ABD Başkanı olursa camileri kapatacağını söyledi. Türkiye halkı ise Doğan/Deutsche Medya’nın sahibi Aydın Doğan ile İslam düşmanı Donald Trump ortak olduğu Trump Tower’in kapatılmasını istedi.

‘ÇOK ÇİRKİN'

Siyonist Rupert Murdoch'a ait Fox Business Network'e (FBN) konuşan Trump'ın camilere yönelik ifadesine Müslüman toplumu anında tepki gösterdi. Amerika İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Sözcüsü İbrahim Hooper, Trump'ın sözlerini “çok çirkin” olarak tanımladı.

DEUTSCHE MEDYA

Medyasında olduğu üzere tüm yatırımlarını yabancılarla yapan Aydın Doğan'ın yerli ve milli olan Türkiye'nin geleceği için önemli olan her şeye karşı çıkmasının nedeni faşist Donald Trump gibi ortaklarından kaynaklandığı dile getiriliyor. Artık Deutsche Medya olarak anılan Doğan Medya'nın sermayesi de milli değil.

TRUMP'IN CEO'SU NEDEN KOVULDU?

Mecidiyeköy'deki Aydın Doğan ile Donald Trump'un ortak olduğu Trump AVM'nin ilk genel müdürünün işten kovulduğu iddia edildi. Kulislere yansıyan iddialara göre, eski genel müdür, Trump Tower'in FBI ve CIA ajanlarının uğrak yeri olduğunu söylediği için iş akdinin fes edildiği dile getiriliyor.

GÖÇMENLERDEN NEFRET EDİYOR

Donald Trump-3Dünya emlak zenginleri arasında önemli bir yere sahip olan ve Cumhuriyetçi Parti'nin en güçlü başkan adayı olarak gösterilen Donald Trump, göçmenleri kovacağını, Meksika sınırına duvar öreceğini açıklamıştı. Göçmenlerden sonra Müslümanlara yönelik nefreti, dünyanın tepkisini çekti.

MÜSLÜMAN BAŞKAN OLAMAZ

Müslümanlara yönelik nefret suçu işleyen ilk aday Trump değil. Cumhuriyetçi Parti'nin Başkan aday adaylarından Ben Carson da "Müslüman birinin ABD Başkanı olmaması gerektiğini" söylemiş, içeren sözü ülkedeki birçok kesimin tepkisine neden olmuştu.

LİNDA SARSOUR: TRUMP TEHLİKELİ

Müslümanlardan nefret eden faşist Trump'a New York Arap-Amerikan Birliği yöneticisi Linda Sarsour'da tepki gösterdi. Sarsour, Trump'ın dini özgürlükler ülkesinde toplumun dini yapılarını kapatacağını söylemesinin "tehlikeli" olduğunu söyledi.

ANAYASAYA AYKIRI

Amerika İslam İlişkileri Konseyi  CAIR'ın Devlet İşleri Dairesi Müdürü Robert McCaw'da "Trump'ın, Amerikan camilerini kapatma isteğini ortaya atması, anayasanın ve ulusumuzun el üstünde tutulan din özgürlüğü ilkesine tamamen aykırı" dedi.

Trump, soruya verdiği cevapta, "Bunu yapardım. Kesinlikle. Bunun çok iyi olduğuna inanıyorum. Orada bir sürü teklifin olduğunu biliyorum" ifadesini kullandı.

Daha sonra sunucu Varney'in düşünce ve din özgürlüğünü garanti altına alan ABD Anayasası'nın 1. maddesini hatırlattığı Trump, "Eh bilmiyorum. Ben bir caminin kapandığını hiç duymadım. Bu camiye bağlı" diye devam etti.

TRUMP'TA KİMLER VAR?

Medyaradar'ın haberinde faşist Trump ile yerli ve milli düşmanı Aydın Doğan'ın ortak yatırımı Trump Tower'de Mehmet Ali Birand, Ahmet Hakan ve Güneri Cıvaoğlu gibi gazetecilerinde daire satın aldığı, binanın 6 daireden oluşan bir katını ise sinema yapımcısı Türker İnanoğlu'nun peşin parayla aldığı kaydediliyor.