Aydınlık PKK’nın ‘hayır’ını görmezden geldi

Aydınlık PKK’nın ‘hayır’ını görmezden geldi
Haber Tarihi : 15 Mart 2017 07:12:02
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Türkiye’nin çıkarların dışında her ideolojiye hizmet eden ve son olarak İngiliz istihbaratına çalışan Doğu Perinçek’in yayın organı Aydınlık PKK’nın hayır oyu verilmesi için aylardır yaptığı propagandayı görmezden gelip Barzani’ye yakınlığıyla bilinen KDP’nin evet diyeceği haberini ortaya attı.

Gazete ayrıca Türkiye'nin Batı ülkeleriyle yaşadığı diplomatik krizin evet oylarını artırmak için hükümet tarafından uygulamaya konmuş bir kurgu olduğunu ileri sürerek kime hizmet ettiğini bir kez daha ortaya koydu.

Gazetenin yazarı Selahattin Önkibar ise “Evet şovu için Türkiye'yi aşağılatanlar” adlı yazısıyla ülkesinin arkasında durmak yerine particilik yapmayı tercih ederek zihniyetlerini bir kez daha ifşa etmiş oldu.

Sözde PKK karşıtı Ulusalcılar

Aydınlık Gazetesi KDP'nin evet diyeceğini haberleştirirken terör örgütü PKK'nın hayır diyeceğini açıklaması ile ilgili ise hiçbir haber yapmaması gözlerden kaçmadı. Sözde PKK karşıtı olan Ulusalcı kesimin sözcülüğünü yapan gazetenin bu tavrı ikiyüzlülük olarak yorumlandı.

Geçtiğimiz aylarda terör örgütü PKK'nın yöneticileri ardı ardına yaptığı açıklamalarda anayasa değişikliğine kesinlikle hayır oyu verilmeli demişlerdi.

Aydinlik

KDP: Referandumda evet diyeceğiz

Barzani'ye yakın olduğu söylenen Kürdistan Demokratik Parti insiyatif Birliği, referandum kararını açıklayarak, parti olarak referandumda “Evet” oyu kullanacaklarını söylemişti.

Mardin'de yapılan açıklamada şu ifadeler yer almıştı:

“Biz KDP Birlik İnsiyatifi olarak, terör ve şiddet olayları ile insanların canlarına ve mallarına kasteden kaos ve iç savaş ittifakının karşısında olduğumuzu, bu nedenle de 'Başkanlık sistemini' öneren anayasa değişiklik paketine referandumda 'Evet' oyu kullanarak destek vereceğimizi kamuoyu ile huzurunuzda paylaşıyoruz.”

Avrupa'yla kriz evet oyları içinmiş!

Aydınlık Gazetesi dünkü manşetinde “‘Evet'in umudu Avrupa'yla kriz” diyerek yine ülkesinin arkasında durmak yerine Batı'nın piyonluğunu üstlendi. Gazete, “AKP'nin, başta Almanya ve Hollanda olmak üzere Avrupa ülkeleri ile başlayan krizi büyütme kararı aldığı öğrenildi. Yaşanan krizin ve gerginliğin anayasa değişikliği için halk oylamasında evet oylarına olumlu yansıdığı tespitini yapan AKP, önümüzdeki günlerde de çok sayıda bakanı Avrupa ülkelerinde evet kampanyasına göndermeyi planladığı belirlendi. Gidilen ülkelerde yaşanacak gerginliğin Türkiye'ye daha iyi yansıtılması için bakanlara çok sayıda gazetecinin ve kameranın da eşlik etmesinin kararlaştırıldığı öğrenildi” diye alçak bir iddiada bulundu.