B12 vitamininin 6 faydası

B12 vitamininin 6 faydası
Haber Tarihi : 11 Aralık 2015 19:04:46
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Eksikliği vücutta sürekli yorgunluk, sinirlilik, üşenme, unutkanlık, aşırı yeme isteği ve mutsuzluğa yol açan B12 vitamininin faydaları...

B12 vitamini olarak bilinen vitamin, özellikle hayvansal dokularda ve birkaç özel sebzede bulunur. B12 vitamininin eksikliği insan yaşamında başta sinir sistemi olmak üzere, hafıza, konsantrasyon, kaygı, stres, vücut ağrıları, ağrıyı olduğundan fazla algılama hissi, bunama ve metabolizmanın yavaşlaması gibi birçok önemli rahatsızlığa neden olur.

B12 vitamini dışarıdan yediğimiz yiyecekler tarafından vücudumuza girer. Yani vücut üretmez. B12 vitamini yönünden fakir beslenmek ya da mide hastalıkları B12 vitamininin yetersizlik nedenlerinden bazılarıdır...

İşte bu kadar önemli olan B12'nin faydaları...

  • B12 vitamini hücre yaşlanmasının önüne geçer. Sinir hücrelerini onarır.
  • B12 vitamini aynı zamanda karbonhidratları enerjiye çevirir, yağı azaltır.
  • Kilo kontrolü konusunda çok önemlidir. B12 vitamini, vücut enerjisini artırdığı için halsizlik ve yorgunluğun önüne geçer. Bu da yeme isteğini azaltır.
  • Karbonhidratları enerjiye çevirip şeker kullanımını iyileştirdiği için beynin ihtiyacı olan şeker metabolizmasını düzenleyerek unutkanlığı engeller.
  • Meme, kolon, prostat, akciğer kanserlerine karşı koruyucu etkisi vardır.
  • Sağlıklı saç, cilt ve tırnak için temel ihtiyaçtır. Yeni hücre üretilmesini ve derinin düzenli olarak yenilenmesini sağlar.

Doğru B12 vitaminini vücudumuza nasıl alabiliriz

- Kırmızı et, ciğer, balık, istiridye, midye gibi kabuklu deniz canlıları, yoğurt, peynir ve yumurta gibi hayvansal ürünlerde çok fazladır.

  • İlerleyen yaş ya da B12 vitaminini vücutta emilimini engelleyecek bir rahatsızlığınız varsa, doktor kontrolünde B12 takviyesini ağızdan veya enjeksiyon tedavisi şeklinde kullanabilirsiniz.
  • B12 vitaminini besinler dışında takviye olarak almak kişiyi şişmanlatmaz.