Bakan tarih verdi: Avrupa’nın en güçlü ülkesi Türkiye olacak

Bakan tarih verdi: Avrupa’nın en güçlü ülkesi Türkiye olacak
Haber Tarihi : 03 Nisan 2017 17:07:44
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde bir sanayi kuruluşunun 600 milyon TL’lik yeni yatırımının açılışında konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Her yıl istikrarı sağlayarak yüzde 5’in üzerinde büyümeyi sağlamayı başarırsa inanın 2050 yılında Avrupa’nın en güçlü ülkesi Türkiye olacak” dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Başiskele'de bulunan temizlik ürünleri üreticisi bir fabrikanın 600 kişiye istihdam sağlayacak 800 milyon TL'lik yeni yatırımının açılışına katıldı. Törende Bakan Işık'a ev sahibi Hayat Kimya İcra Kurulu Başkanı Avni Kığılı'nın yanı sıra Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, fabrika yöneticileri ve çok sayıda işçi katıldı. Törende konuşan Bakan Fikri Işık, “Her yıl istikrarı sağlayarak yüzde 5'in üzerinde büyümeyi sağlamayı başarırsa inanın 2050 yılında Avrupa'nın en güçlü ülkesi Türkiye olacak” dedi.

Türkiye'nin hızla büyümeyi sürdüreceğine inandığını söyleyen Bakan Işık, “Her yıl istikrarı sağlayarak yüzde 5'in üzerinde büyümeyi sağlamayı başarırsa inanın 2050 yılında Avrupa'nın en güçlü ülkesi Türkiye olacak. Bunun adımlarını bugünden atmak durumundayız. Türkiye'nin artık kendi iç meseleleriyle kaybedecek daha fazla zamanı yok. Artık siyaset kurumunun kendi içindeki çekişmelerden dolayı sanayicinin ve iş adamının daha fazla vakit ve enerji kaybına tahammülü yok. onun için cumhurbaşkanlığı hükumet sisteminin ben halkımız tarafından kabul göreceğine inanıyorum. Bu sistemde hakemin daima millet olduğunu unutmamak durumundayız” şeklinde konuştu