Başkan Erdoğan: İstanbul'u cendereden çıkaracağız

Başkan Erdoğan: İstanbul'u cendereden çıkaracağız
Haber Tarihi : 29 Mart 2024 15:30:05
Son Güncelleme Tarihi : 29 Mart 2024 16:03:10

"Biz İstanbul'un geriye saran eser filmini 2019'da kaldığı yerden tekrar başlatma yanında, şehri bu cendereden çıkarmaya talibiz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fatih'in emaneti İstanbul'un bu hale düşürülmesine vicdanımız el vermez. Yaşananlara seyirci kalamayız. Bunun için ne diyoruz? Yeniden İstanbul diyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye hafta sonu yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gidecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün seçim çalışmalarını İstanbul’da sürdürüyor.

Erdoğan günün ilk mitingini Sultanbeyli ilçesinde yaptı.

Erdoğan konuşmasında CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimini ve başkan Ekrem İmamoğlu’nu eleştirdi.

Kentin son 5 yılda geriye gittiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu şehrin sorunlarını bunlar çözebilir mi? Ya İstanbul’a aşkla bağlısınız ya da gönlünüzde başka hesaplar var. Bu şehir hiç kimsenin atlama taşı, basamağı, finans kaynağı haline getirilemez.” dedi.

'5 yılda 650 bin konut dönüşecek'

Kentin bir numaralı gündem maddesinin beklenen İstanbul depremi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin İBB adayı Murat Kurum’un seçilmesiyle birlikte, 5 yılda 650 bin depreme dayanıksız konutu dönüştüreceklerini söyledi.

'İstanbul’u cendereden çıkarmaya talibiz'

“Biz İstanbul’un geriye saran eser filmini 2019’da kaldığı yerden tekrar başlatma yanında, şehri bu cendereden çıkarmaya talibiz.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fatih’in emaneti İstanbul’un bu hale düşürülmesine vicdanımız el vermez. Yaşananlara seyirci kalamayız. Bunun için ne diyoruz? Yeniden İstanbul diyoruz.” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi