Baytan Hoca’nın duasını Erdoğan okudu

Baytan Hoca’nın duasını Erdoğan okudu
Haber Tarihi : 25 Ekim 2016 08:02:02
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı 91 yaşında vefat eden İslam alimlerinden emekli vaiz Enver Baytan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Hayatını İslam'a hizmet yolunda geçiren ilahiyatçı Baytan için öğle vakti Fatih Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Burada Baytan'ın oğlu Orhan Baytan, taziyeleri kabul etti.Cenazeye Baytan'ın ailesi ve yakınları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'la çok sayıda ilahiyatçı, din adamı ve vatandaş katıldı.

Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Sultanahmet Camisi'nin imamı Emrullah Hatipoğlu, Baytan'ın vasiyeti üzerine tezkiye konuşması yaparak, helallik istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da mikrofonu alarak merhum Baytan için dua etti. Daha sonra Baytan'ın naaşı cenaze aracına taşındı. Tabuta, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş da omuz verdi.

Ömrü kürsülerde İslam'ı anlatmakla geçtiBaytan'ın naaşı, Edirnekapı Sakızağacı Şehitliği'nde toprağa verildi. Hayatını İslam'ı anlatmaya adayan, 17 eseri bulunan ve 70 yıldır kürsüde vaaz veren Baytan 91 yaşındaydı. Uzun süredir tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu olan Baytan, yaşlılığa bağlı sebeplerden ötürü evinde yaşamını yitirdi.

Kürsüleri “merhamet yeri" olarak tanımlayan Baytan Hoca, Yerebatan Camii'nde uzun yıllar imam ve hatiplik yaptı. 9 yaşında hafızlığını tamamlayan Baytan Hoca, Balıkesir Gönen'in Keçiler köyünde Hafız Hamid Efendi'den eğitim aldı. Gönenli Hocaefendi'nin de talebesi olan Baytan Hoca, 33 yıl imam hatiplik yaptı. İstanbul Müftülüğü'nün teklifi ve izniyle vaizliği fahri olarak muhtelif camilerde sürdüren Baytan Hoca'nın yayınlanmış 17 kitabı bulunuyor.