Bebekler İçin Sudocrem

Bebekler İçin Sudocrem
Haber Tarihi : 20 Mart 2018 16:43:43
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Kremler insan hayatında geniş bir yer tutar. Bunun nedeni insan cildinin ihtiyaç duyduğu nemdir.

Nem ihtiyacı olan cilt nemlendirilir iken kullanılan kremin özellikleri ve ne amaçla üretildiğine bakılıp ardından bu doğrultuda bir ürün tercih edilmelidir. Cilt tipine ne bağlı kullanılacak ürün tipi belirlenirken insan cildi bu denli hasa durumda olmasına dikkat çekmek gerekir. Yetişkinlerin teni hassas iken bebeklerin tenleri daha fazla hassastır. Bu sebepten yetişkinlere nazaran bebekler için seçilen her bir ürün daha fazla önem arz eder. Bebeklerin cildini yağlarla korurken diğer yandan sürekli bez kullanımına bağlı olarak bebeklerde bir pişik durumu söz konusu olabilir. Pişik hava almayan bebek poposunun ıslak kalmasının sonucunda meydana gelen deri ile alakalı bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlık geçerken ağrılı olabileceği için öncesinde önlem almak gerekir. Sudocrem bebeklerin hassas tenlerine uygun olan pişik kremidir. Önleyiciliği sayesinde bebeklerin güzel ciltleri zarar görmez.

Pişik Önleyici Sudocrem

Genellikle iki yaşından daha küçük bebeklerde görülen pişik cildin nefes alamamasına ek bir ıslaklığında etkisiyle meydana gelen sağlık sorununu teşkil eder. Pişik yani diğer, tıptaki ismiyle diaperin asıl sebebi ıslaklıktır. Bebeğin cildinin hassas da olması dolayısı ile kapalı kalan ten zarar görerek bir deri rahatsızlığını oluşturur. Diapere yani pişiğe karşı önlem amaçlı olarak ilk önce bebeğin bezinin değişim süresine dikkat etmek gerekir. Yani uzun süreler ıslak kalmamalıdır. Sürekli kapalı kalacak bebeğin altı temizlendikten sonra bir süre açık bırakılıp kapatılmaması ile önleyicilik sağlanırken ayrıca buna destek olabilecek pişik kremleri kullanmanın yararı büyük olacaktır. Sudocrem pişiğe karşı önleyici olmak için oldukça yardımcı olacaktır. Bebeğin cildinin hassas olduğu unutulmadan kullanılan deterjan ürünlerinde de oldukça titiz olarak pişiğin önüne geçmek mümkündür. Ayrıca da kullanılan kıyafetlerde seçilen kumaş pamuklu olmalıdır ki bebek cildi nefes alsın.

Sudocrem Nasıl Kullanılmalıdır?

Pişik için önleyici olan sudocrem kullanımı hakkında kısa bir bilgi vermek gerekirse öncelikle bebeğin altı sürekli olarak temizlenecek şekilde ıslaklık olmamalıdır. Ardından ise bebeğin altı her açıldığında bir havaya temas süresi verilerek dinlendirilmelidir. Sonrasında ise sudocrem sürmek için elleri dezenfekte etmek gerekir ki bebeğin cildi korunsun. Dezenfekte edilen bu ellerle krem dairesel olarak bebeğe sürülmemelidir. Doğru miktarlarda ve bebeğin ihtiyaç duyduğu ölçüde kullanım sonrasında bebeğin mutlu ve huzurlu hareket olanağı sağlanır. Ayrıca da normal bir zamanda da rahatlıkla kullanılabilen bir bakım kremi olma özelliğine sahiptir.