Biraraya gelen STK’lardan birlik mesajı

Biraraya gelen STK’lardan birlik mesajı
Haber Tarihi : 30 Ocak 2016 13:07:23
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

İstanbul’da Cihannüma Derneği, STK buluşmaları kapsamında program yaptı. Ümmete hizmet edecek gençlerin yetişmesi gerektiğinin vurgulandığı toplantıda birlik mesajları verildi.

 İlim Yayma Vefa Yurdu Mezunları Derneği (Vefader) ve Fetih Yurdu Mezunları Vakfı (Fedav) yönetim kurullarının katılımıyla sabah namazında Vefa İlim Yayma Vakfı yurdunda  buluşuldu.

Buluşmaya, Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İKEV (İlim, Kültür ve Eğitim) Başkanı Abdullah Sevim, Yedi Hilal Derneği Genel Başkanı Mustafa Enesoğlu, FEDAV Başkanı Salih Ünal, VEFADER Başkanı Mücahit Yentür, Hukukçular Derneği Başkanı Av. Mehmet Sarı, ESAM İstanbul Şb Bşk Ekrem Arıkan, ÖNDER Genel Sekreteri, Türk Dil Edebiyat Derneği, İktisatçılar Derneği, Meslekte Birlik Grubu temsilcileri katıldı.

Program sabah namazıyla başladı. Kahvaltının ardından, STK temsilcileri kendilerini tanıtarak yapmış oldukları ve yapacakları projeleri anlattı. Cihannüma İstanbul Başkanı Rıza Yorulmaz açılış konuşmasını yaparak gelenlere teşekkür etti. Birlik mesajı veren Rıza Yorulmaz sözü STK temsilcilerine bıraktı.

ÜMMETE HİZMET EDECEK GENÇLER YETİŞTİRMELİYİZ

_42C0057 (1)

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İHH olarak Türkiye'de 135 dernek şubesine ulaşıldığının ve yeni bir yetim derneğinin kurulacağını söyledi. Hizmetlerin devamı için de gerekenleri şöyle belirtti “Bizler ümmet için çalışan ve ümmete hizmet edecek gençler yetiştirmeliyiz, bu en büyük görevimiz.”

BU KUBBE BÜYÜMELİ

Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen, STK'lar buluşmasını işaret ederek “bu kubbe büyümeli” dedi. Şen “Bu tarz toplantılar önemli ve bu anlayış devam ettirilmesi gerekiyor, ortak projeler yapılmalı aksi durum kötü sonuçlar doğurur. Cihannüma bu anlayışla hareket ediyor” dedi.

_42C9995

ÖĞRENCİ ÇALIŞMALARI ARTIYOR

Hukukçular Derneği Başkanı Av. Mehmet Sarı “Hukuk alanındaki en eski derneklerden biriyiz. Kurulduğu günden bu yana önemli işler yaptık. Baro seçimlerinde lokomotif görevi görüyoruz” dedi ve gençlere yönelik yaptıkları çalışmaları anlattı “Öğrenci çalışmaları hızlandı ve teşkilatlanmalar arttı, dönemsel sempozyum ve konferans çalışmalarımız var” dedi. Yedi Hilal Derneği Başkanı da 24 üniversitede teşkilatlandıklarını ve teşkilatlanmanın devam edeceğini bunun için şubeleşmenin artacağını söyledi.

Program İKEV Başkanı Abdullah Sevim'in nasihatleri, önerileri ve yaptığı dua ile son buldu.