Boğazlarda yeni dönem! O gemiler geçemeyecek

Boğazlarda yeni dönem! O gemiler geçemeyecek
Haber Tarihi : 07 Nisan 2021 10:59:44
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Tehlikeli yükü doğru bildirmeyen gemilere üçlü yaptırım geliyor. İdari para cezası uygulanacak, acentenin faaliyetleri durdurulacak ve gemi geçiş sırasını kaybedecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, Türk Boğazları'nda seyir emniyeti ile can, mal, deniz ve çevre güvenliğini arttırmak amacıyla yeni bir düzenlemeye gitti.

Gemicilere gönderilen talimat yazısı ile "tehlikeli yük taşıyan gemi" tanımının yeniden yapıldığı ve yeni tanımlar çerçevesinde tehlikeli yükü net ve doğru biçimde bildirmeyen gemiler için yaptırımlar uygulanacağı ifade edildi.

Buna göre, yanlış bilgilendirmede bulunan gemi sahiplerine idari para cezası uygulanacak, gemi acentelerinin faaliyetleri durdurulacak ve gemiler Türk Boğazları'ndan geçiş sırasını kaybedecek.

Denizcilik Genel Müdürlüğü, Türk Boğazları Deniz Trafik Düzeni Yönetmeliği'nin uygulanmasında yer alan alt mevzuatı revize etti.

TEHLİKELİ YÜK BELİRLENDİ

Yapılan revizyon çerçevesinde petrol ve petrol ürünlerini taşıyan gemiler, kömür, hurda, amonyum nitrat esaslı gübre taşıyan gemiler, dökme halde sıvılaşmış gaz taşıyan gemiler.

Dökme tehlikeli kimyasal yük taşıyan gemiler ve bu yükleri Türkiye'de tahliye ettikten sonra Boğazlar'ı kullanmak isteyen gemiler tehlikeli yük taşımacılığı kapsamına alınacak şekilde düzenlendi.