Braille alfabesiyle Kur'an öğreniyorlar

Braille alfabesiyle Kur'an öğreniyorlar
Haber Tarihi : 13 Nisan 2016 09:22:12
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Eskişehir'de Odunpazarı Halk Eğitim Merkezinde açılan kursta görevli görme engelli eğitmen, kendisi gibi 13 engelliye Braille alfabesiyle Kur'an-ı Kerim eğitimi veriyor.

Eskişehir'de Odunpazarı Halk Eğitim Merkezinde açılan kursta görevli görme engelli eğitmen, kendisi gibi 13 engelliye Braille alfabesiyle Kur'an-ı Kerimeğitimi veriyor.

Görme engelliler Kur'an-ı Kerim öğreniyor

Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda gerçekleştirilen kursta, yaşları 25 ile 70 arasında değişen 13 görme engelli, eğitmen Evren Sabancı'dan Kur'an-ı Kerim dersleri alıyor.

Eskişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bülent Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müdürlük olarak halkın talepleri doğrultusunda topluma fayda sağlayacak tüm kursları açmaya çalıştıklarını söyledi.

Engelli vatandaşların talepleri doğrultusunda Engelli Koordinasyon Merkezi işbirliğiyle Kur'an-ı Kerim okumaya yönelik kurs açtıklarını dile getiren Korkmaz, "Görme engelli 13 arkadaşımız, Braille alfabesiyle Evren Sabancı hocamızdan Kur'an-ı Kerim öğreniyorlar. Kursiyerlerimizden çok memnunuz. İnşallah sonucuna ulaşırız ve fayda sağlayabileceğimiz kurs hizmetlerini vermeye devam ederiz." dedi. 

Hizmetin 3. yılı

Eğitmen Sabancı yaklaşık 3 yıldır yetişkin görme engellilere bu eğitimi verdiğini aktardı. Kursiyerlerin gösterdiği azmin çok önemli olduğunu vurgulayan Sabancı, şu değerlendirmede bulundu:

"Görenlerin bugün Kur'an-ı Kerim okuma eğitimi alırken zorlandığını düşünecek olursak görme engelli kursiyerlerimizin bu çabası bir ibrettir. Ben sonradan görme engelli oldum. Göz tansiyonu hastalığım sebebiyle 4 sene önce gözlerimi kaybettim. Herkes bir gün engelli olabilir. Burada hem sosyalleşmeyi hem de gelişimi sağlıyoruz. Ülkemizin okuma oranı çok düşük. Elimizden geldiğince eğitimlerimizi eğlenceli şekilde ve kararlılıkla tamamlıyoruz."