VF kat sol
VF kat sağ

Bu verileri Anonymous'a kim neden verdi?

Bu verileri Anonymous'a kim neden verdi?
Haber Tarihi : 18 Şubat 2016 10:11:37
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Mahir Yüksel'in konuyla ilgili analizi;

15 Şubat 2016 günü uluslararası hacker çetesi anonymous tarafından yayınlanan Türkiye'deki vatandaşlarının büyük bir kısmının kişisel bilgilerinin ve adreslerinin bulunduğu veritabanına erişildiği duyuruldu.

Anonymousun Twitter hesabından paylaşılan yazıda dikkat çekici bir nokta var. Hacker grubu datayı kendisinin paylaşmadığını sadece duyurduklarını söylediler.

Twitter üzerinden paylaşılan sayfada https linki vardı fakat bu daha sonra kaldırıldı şimdilik sadece turunç üzerinden bir bağlantı ile indirilebiliyor fakat torrent istemcilerin  listelediğinden  biz kişisel bilgisayarımız yerine uzak bir sunucu üzerinden indirdik.

Paylaşılan dosya sıkıştırılmış halde: 8 GB iken dosya açıldığında verinin boyutu 17,8 GB'lık ulaşıyor. Dosyanın içerisinde bir adet ‘sorgu.exe' ve mysql  ile  ilgilenen kişilerin bileceği  data dosyaları bulunuyor.

Kripto edilmiş verirler yaklaşık 46 milyon satır veri barındırıyor. Bu da 46 milyon insanın bilgilerinin veritabanında bulunduğu anlamına geliyor. Yalnız veritabanı 2013 yılından beri güncellenmemiş ve 2013 yılındaki kayıtları ulaşılabiliyor.

Veritabanında deve Rene de 0:01 ile reninde sıfır 81'e kadar olan bir tablo ismi var bu tablo isimleri de ilk trafik kodlarını barındırıyor.

İnternet üzerinde yaptığımız araştırmalara göre yıllar önce bazı kullanıcılar bu bilgileri avukatlık ofisleri başta olmak üzere farklı amaçlarla farklı kişilere pazarladığını ve web üzerinde açık tuttuğu bilgisine ulaşılıyor.

Anonymous ve Türkiye'deki işbirlikçi gruplar varlıklarını sanal ortamda PR yapmalarına borçlu olduklarından daha önce sızdırılmış verileri veya veri kümelerini yeni sızdırılmış gibi bir araya getirip kamuoyuna sunuyorlar.

Bu grupların bağlantılı oldukları gruplar, örgütler devlet aleyhine faaliyet yürütmek için sanal ortamda bir araya geliyorlar.

Dahası bu gruplara bu verileri peşkeş çekebilecek olan son zamanlarda asrın en büyük hainliğine imza atmış devlet içerisinde uzun yıllar yapılanmış grupların varlığı kamuoyu tarafından maalesef bilinmekte.

Bu hadisenin Ulaştırma Bakanı'nın Milli Güvenlik Kurulu'na yapmış olduğu sunumun hemen ardından ve TBMM'de onaylanacak olan Kişisel Verilerin Korunmasına Dair Kanunun hemen akabinde meydana  gelmesi ise ayrıca dikkat çekici bir nokta.

Uluslararası siber istihbaratın beş gözünün (Five Eye) tamamıyle Türkiye üzerinde olduğu ve kritik altyapılar üzerine ciddi yatırımlar yapılması gerektiği gözardı edilmemesi gerekiyor.

Şuan milyonlarca insanın bilgileri başka insanların elinde ve televizyonlarda ne bir son dakika ne de haber sitelerinde alakalı bir haber bulunuyor. Tuhaf şeyler olduğu kesin.

Hadise sanıldığı kadar basit değil. Bu şimdilik paylaşılmış olan. Bizi daha ne tür sürprizlerin beklediğini bekleyip göreceğiz. Ama devletin ivedi önlem alması şart.

 

FETÖ, tüm mahrem verilerimizi dünyaya servis etti