VF kat sol
VF kat sağ

'Çağrımız bütün insanlığa'

'Çağrımız bütün insanlığa'
Haber Tarihi : 07 Nisan 2016 12:23:00
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, bu akşam Regaip Kandili'nin kutlanacağını anımsatarak, bu gecenin tüm insanlığa ve İslam dünyasına barış getirmesi temennisinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Bahariye Mevlevihanesinde düzenlediği basın toplantısında, "Gelin Birlik Olalım" çağrısı etrafında "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" temalı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri hakkında bilgi verdi.

Bu akşam Regaip Kandili'nin kutlanacağını anımsatan Görmez, bu gecenin tüm insanlığa ve İslam dünyasına barış getirmesi temennisinde bulundu.

Her yıl Kutlu Doğum Haftası'nın değişik temalarla kutlandığını aktaran Görmez, "Tüm insanlığın merhamete olan ihtiyacı daha çok arttı. Bu sene, 'Gelin birlik olalım' sloganıyla, Hz. Peygamber, tevhit ve vahdet arasındaki ilişkiyi ele almaya karar verdik. 'İnsanlığı yüceltmek, diriltmek, yaşatmak için gelin birlik olalım' çağrısında bulunacağız. Bu çağrı, Peygamberimizin tüm insanlığa çağrısıdır. Bu yıl, bu çağrıyı yenilemek istiyoruz." diye konuştu.

"Birlik olma çağrısını birbirimize de yöneltmemiz lazım"

Görmez, "Güneydoğuda şehirlerimiz birtakım insanlar tarafından adeta işgal edilmiş durumda. Çocuklarımız dağlara götürüldü ve katillik eğitiminden geçirildiler. Bizim birlik ruhunu yeniden inşa etmeye ihtiyacımız var. Hep birlikte insanlığı yüceltmek için birlik olma çağrısını birbirimize de yöneltmemiz lazım." ifadelerini kullandı.

Bu yılki Kutlu Doğum Haftası "Gelin Birlik Olalım" çağrısı etrafında, "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" temasıyla düzenlenecek.

Etkinlikler, Ankara'da 9 Nisan'da düzenlenecek törenle başlayacak, 17 Nisan'da İstanbul'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda Kutlu Doğum Gecesi gerçekleştirilecek.