VF kat sol
VF kat sağ

Çamlıca Camisi'nin ulaşımı metroyla sağlanacak

Çamlıca Camisi'nin ulaşımı metroyla sağlanacak
Haber Tarihi : 24 Temmuz 2015 07:58:25
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Çamlıca Camisi'nin ulaşımı metroyla sağlanacak

Çamlıca Camisi'ne ulaşımı kolaylaştıracak olan Altunizade- Çamlıca metrosunun ihalesi 17 Ağustos'te gerçekleşecek.

 

Çamlıca Camisi'ne de ulaşım sağlayacak olan Altunizade- Çamlıca Metrosu, 4 kilometreden oluşuyor. Mini metro olarak anılan hat, metrobüs ile bağlantılı olacak.

Altunizade - Çamlıca Metro ihalesi 17 Ağustos Pazartesi günü saat 10.30'da gerçekleştirilecek. Metronun iş başlama tarihinden itibaren 240 gün içinde tamamlanması hedefleniyor.

LİBADİYE- ÇAMLICA ARASINDA KARAYOLU TÜNELİ

Büyükşehir Belediyesi, Libadiye-Çamlıca arasında 3 kilometrelik bir karayolu tüneli çalışmasını da başlatmıştı. Çamlıca Camisi'nin yanı başında bulunan karayolu tüneli, metro ile birlikte ulaşımı kolaylaştıran diğer bir faktör olacak.

 

2016 KADİR GECESİ AÇILACAK

Çamlıca Camisi tamamlandığında yaklaşık 60 bin kişi aynı anda secdeye gidebilecek. Caminin avlusu ile birlikte 37 bin 500 kişi namaz kılabilecek. Dış avlu ile birlikte de bu rakam 60 binlere çıkacak. Caminin yanında, kütüphane, sanat galerisi, otopark da yapılıyor.

Projede bulunan 3 bin 500 kişilik otopark, kütüphane, sanat galerisi, yürüme yolları, seyir terasları, cami ile birlikte eşzamanlı olarak hazırlanıyor. Türk İslam eserlerinin sergileneceği müze için de çalışma devam ediyor. Ayrıca camide bayanların abdest alacakları yerden namaz kılacakları alana asansör aracılığıyla gidilebiliyor. Caminin 2016 yılında Kadir Gecesi açılması hedefleniyor.