VF kat sol
VF kat sağ

Çare olmaya devam ediyorlar

Çare olmaya devam ediyorlar
Haber Tarihi : 02 Kasım 2020 21:58:05
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

​Elâzığ Sivrice’de 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından yaklaşık 3 bin artçı deprem daha yaşanmıştı. En son 7 Ekim tarihinde de yine Sivrice merkezli 3,8 büyüklüğünde bir depreme şahit olduk.

44 Kişi Hayatını Kaybetmiş, Yaklaşık 1500 Kişi de Yaralanmıştı

Ocak ayında yaklaşık 22 saniye süren depremde 37'si Elâzığ, 4'ü Malatya'da ve Adıyaman, Diyarbakır, Kahramanmaraş'ta da 1'er kişi olmak üzere toplamda 44 kişi hayatını kaybetti, 1466 kişi de hafif ve orta derecede yaralandı.

 

Enkaz altından 45 kişinin sağ kurtarıldığı depremin üzerinden 9 ay geçmesine rağmen depremin oluşturduğu yaralar tam anlamıyla sarılmış değil. Çare Derneği olarak Elazığ'da depremden etkilenen ihtiyaç sahibi ailelere yardımlarda bulundu.

 

Depremzedeler Unutulmadı, Yaklaşık 400 Aileye Gıda Yardımı

Çare Derneği ekim ayının ilk günlerinden başlayarak peyderpey ulaştırdığı yardımları tamamladı. Bugüne kadar yapılan yardımlarla yaklaşık 400 aileye çare olduk.

 

Elâzığ Merkez'e bağlı Aksaray Mahallesi ve Yazıkonak Beldesi'nde yaşayan yaklaşık 180 aileye gıda kolisi yardımında bulunduk, 200 aileye de aile başı 25 kilogram un yardımı yapıldı.

 

Çocuklarla Mahalle Maçı Yaptık

Çare Derneği gönüllüleri ihtiyaç sahibi ailelere yardım ederken çocukların neşesine biraz daha neşe katmak için onlarla bir mahalle maçı yapmayı da ihmal etmediler. Tek kale ikiye iki yapılan mücadelede kazanan elbette çocuklardı.

 

10 Aileye Gıda Yardımının Yanı Sıra Kira Ödemeleri İçin Nakdî Yardım

Çare Derneği bölgede bulunan ve maddi durumu çok iyi olmayan bazı ailelere nakdî yardım desteğinde de bulundu. Yine Aksaray Mahallesi ve Yazıkonak Beldesi'nde yaşayan yaklaşık 10 aileye gıda yardımının yanı sıra kiralarını ödeyebilmeleri için nakdî yardımda da bulunduk.