Çeteler ülkesi Amerika

Çeteler ülkesi Amerika
Haber Tarihi : 31 Ocak 2016 04:19:44
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Kendi kendini dünyanın efendisi tayin eden Amerika, her konuda herkese karne verirken kendi ülkesinde yaşanan hukuksuzlukları ise görmezlikten geliyor. Türkiye’ye gelip teröre ve terör yandaşı akademisyenlere destek veren Siyonist Biden kendi ülkesindeki devlet cinayetlerini görmüyor.

Yeni Söz / Özel Haber

FBI ÇİFTÇİLERİ ÖLDÜRDÜ

ABD'nin zulmüne tahammül edemeyen, milyonlarca doları aşan vergi borçlarına çözüm bulunmasını bekleyen Amerikalı çiftçiler, silahlarına davranıp yaban hayatı koruma sahasının merkez binasını işgal etmişti. Üç haftadan fazla süren işgale FBI müdahale etti ve bir çiftçiyi öldürdü, diğerlerini de gözaltına aldı. Çiftçiler çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandılar.

ÇETE, CİNAYET, GASP=AMERİKA

Belediye Başkanı Eric Garcetti ve Polis Şefi Charlie Beck'in yaptığı açıklamaya göre Los Angeles'ta 2014'ten 2015'e kadar 12,6 oranında artış gösteren suçlar, çete bağlantılı ve yerel eylemlerle yürütülüyor. Los Angeles Polis Departmanı'nın istatistiklerine göre, geçen yıla kıyasla mülkiyet suçu yüzde 10,7 artarken, sadece şiddet suçunda yüzde 20,2 artış gözlendi.

AMERİKA'YI SOKAK VE FİNANS ÇETELERİ YÖNETİYOR

Amerika genelindeki 2015 yılında cinayet oranı yüze 8,8 yükselirken, 2015 yılında işlenen cinayetlerin yüzde 60'ının çete bağlantılı olduğu ortaya açıklandı. Mülkiyet suçlarının en büyük payı, yüzde 70 oranıyla, araç hırsızlığı ve özel haneye tecavüz alırken, araç hırsızlıkları da yüzde 40 arttı. Hırsızlar daha çok eski model arabaları çalışıyor. 

ÇETELER HALKI GÜVENSİZ HİSSETMEYE İTİYOR

Çete suçlarının son sekiz yılda artmaya başladığını belirten polis şefi Charli Beck, 2015'te yüzde 14,6'ya yaklaştığını belirterek konuyu takip ettikleri söyledi. Beck ayrıca, “Suç çeteleri bazı insanları kendi grupları içerisinde güvensiz hissetmelerine sebep olabiliyor” dedi.

Polis departmanının çözümler bulmak için arayışta olduklarını ve çeşitli gruplarla ortak çalışma yürüttüklerini söyleyen Beck, çözümün toplum ile iletişim halinde kalarak ortak çalışma yürütmede yattığını belirterek, çalışmalarına devam edeceklerini ve herkes için daha güvenli bir ortam hazırlamaya gayret göstereceklerini ifade etti.

Los Angeles Polis Departmanı yetkilileri şehrin hâlâ 50 yıl öncesinden daha güvenli olduğunu iddia ediyor. Amerika ile Türkiye'de benzer suçlar karşılaştırıldığında Türkiye dünyanın en iyi ülkeleri arasında gösteriliyor.