CHP'nin asıl niyetini 'hayır' logosuna gizlemiş

CHP'nin asıl niyetini 'hayır' logosuna gizlemiş
Haber Tarihi : 08 Nisan 2017 07:13:52
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Gezi olaylarındaki kaos ittifakı yeniden şekilleniyor. PKK sözcü HDP ve terör örgütü FETÖ, CHP’nin reklam kampanyasını yönetmeye başladı. İki parti de afişlerindeki “Hayır” sembolü güneş ve bahar. Gezi organizatörlerinin yer aldığı ve bazı üyeleri FETÖ'den gözaltına alınan Birleşik Haziran Hareketi de “güneş” figürünü kullanıyor.

‘Hayır' cephesinin başını çeken CHP'nin terör destekçileriyle ortak hareket ettiği reklam kampanyalarıyla ortaya çıktı. Türkiye'yi boyunduruktan kurtaracak yeni sisteme geçilmemesi için elele veren PKK destekli HDP ve bazı üyeleri FETÖ'den gözaltına alınan Birleşik Haziran Hareketi, kaos ittifakının diğer üyeleri. Birleşik Haziran Hareketi'nin iki yıldır Gezi olaylarını tekrarlamak için çalıştığı biliniyor.

CHP'nin parti logosu yerine kullandığı güneş sembolü HDP'nin kampanyasının da ana unsuru oldu. Hayır cephesinin perde arkasındaki tüm kampanyası halk oylamasından çıkacak ‘hayır'ın ardından bahar aylarında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı hedef alan yeni bir kalkışma umudu üzerine kurulu. Terör örgütleriyle ortak hareket eden gruplar kampanyalarında bu umutlarını açıkça dile getirmekten çekinmiyor.

ANA TEMA GÜNEŞ

16 Nisan referandumu için çocukların ve bir güneş figürünün yer aldığı kampanya teması kulanan CHP, reklamının hiç bir yerinde parti logosuna yer vermedi. Ancak CHP'nin tüm programlarında aynı reklam ve semboller kullanılıyor. CHP, 15 Mart tarihinde Emel Sayın'ın Mavi Boncuk şarkısını resmen referandum müziği olarak tanıtmıştı. Bu şarkıya çekilen klipte çocuk ve güneş temaları kullanıldı. CHP'nin 24 Mart 2017 tarihinden itibaren yayınlanan ‘hayır' klibinde özellikle güneş vurgusu dikkati çekiyor. Geleceğim için, başka kime güveneceğim, sözleriyle başlayan klipte çocuklar, ‘karanlıkta kalmamak için anne baba güneşi ver bana' diyor. Atatürk fotoğraflarıyla desteklenen klipte, çocuklar geleceğimiz için lütfen hayır deyin mesajı veriyor. Klibin sonunda güneş logosu ve ‘Geleceğim için hayır' mesajı yer alıyor.

Klipteki vandallar

Birleşik 11 Şubat 2017 tarhinde Köle Olmaz Sana Benden #Hayır şarkısına çektiği klip de oldukça dikkat çekici. Bolca gezi vandallığının kullanıldığı ve maskeli Bir eylemcinin duvara güneş temalı hayır çizimleri ile biten klip ‘hayır' cephesinin amacının sadece referandumdaki 18 maddenin geçmesini önlemek olmadığını göz önüne seriyor.