CHP'yi daha da karıştıracak gelişme

CHP'yi daha da karıştıracak gelişme
Haber Tarihi : 11 May 2017 08:25:19
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi, parti içi kavgaları sonlandırmakta kararlı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, 'tek adam' olduğu yönündeki tartışmalarla başlayan tavrını sürdürüyor.

Partideki aykırı sesleri kapının önüne koymakla tehdit eden Kılıçdaroğlu'nun hedefinde Deniz Baykal olduğu iddia ediliyor.

Karar gazetesinden Erol Metin'in haberine göre, "Zaten PM'de, kapalı toplantılarda görüşlerini, eleştirilerini dile getiriyorlar. Buna rağmen medya önünde konuşarak partiye zarar veriyorlar. Sadece bizim değil, yüzde 49 blokunun tamamının emeğine saygı gösterilmiyor" şeklinde rahatsızlığını dile getiren Genel Merkez kaynakları, disiplin mekanizmasının işletilmesinin Mersin Milletvekili Fikri Sağlar'la sınırlı kalmayabileceğine işaret etti.

Eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın da parti disiplinine uyma zorunluluğu bulunduğu, gerekirse onun hakkında da yasal sürecin başlatılabileceğinin altı çizildi.

İNCE, BAYKAL VE BÖKE HEDEFTE

Olağanüstü kurultay tartışmasının fitilini ateşleyen Deniz Baykal, parti yönetimini başarısızlıkla suçlayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile MYK'daki görevlerinden istifa eden İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Fikri Sağlar için Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk kararının çıktığı Parti Meclisi toplantısında ve Pazartesi günkü belediye başkanları toplantısında hedefteydi.

Çok sayıda PM üyesi ile belediye başkanı, Baykal, İnce ve Böke'nin de Sağlar gibi disiplin suçu işlediğini, bu yüzden 3 ismin de YDK'ya sevk edilmesi gerektiğini savundu.